HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
13 Mayıs 2024 Pazartesi Saat: 15:04

AT BİNENİN YİĞİT KUŞANANIN

Bu söz; İşini gereği gibi yapmasını bilen ve gereği gibi kullanmasını bilen kişiler için söylenmiş bir söz olsa gerek
AT BİNENİN YİĞİT KUŞANANIN

Bu söz; İşini gereği gibi yapmasını bilen ve gereği gibi kullanmasını bilen kişiler için söylenmiş bir söz olsa gerek. Yiğidi öldür hakkını yeme derler. İşte bu çalışkan, etrafını ve çevresini güzelleştiren toplumdaki iç içiçe yaşayan Ordu’ya gelişiyle Yusuf Kaplan’ın dediği gibi rüzgârını estiren, kendini dinleten gönüllerde sevgi ve muhabbet bırakan Sayın Ordu İl Müftümüz Dr İsmail ÇİÇEK Hocam maşallah hizmetleriyle göz kamaştırıyor.

Müftülük binasını mescidinin hüsnü hat yazısını, abdest hanesini kadın cemaat yerini, müftülük binasının dış cephe kaplamasını, depremzede, yardım amacıyla market, fakir öğrencilere burs, o kadar güzel ihtişamlı yaptırmış ki emekliler yüreğine sağlık çok teşekkür ederim kıymetli Müftüm.

“Kamil odur ki koya dünyada bir eser

Eseri olmayanın yerinde yeller eser”

İnsanlara faydalı olmak, hem insanlık açısından faziletli ve örnek bir davranıştır; hem de Cenab-ı Allah katında insanı yücelten ve değerli kılan üstün bir haslettir. Kendisini toplumdan soyutlayan, diğer insanlarla beşeri ve sosyal münasebetlerini kesmiş bir insan, İslama göre ideal bir insan değildir.

Peygamberimiz (sav); “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.” buyurmaktadır.

            İş yapana yardım etmek, çevreye ve topluma karşı duyarlı olmak, insanlara güzel sözle hitap etmek, küskünleri barıştırmak, iyiliği emredip, kötülükten sakındırmak, stres ve bunalımda olan birisini dinlemek, sıkıntısına merhem olmaya çalışmak, hakkı ve sabrı tavsiye etmek, sadece insanlara değil, bitkilere ve hayvanlara da şefkat ve merhametle muamele etmek, insanlığa maddî-manevî her yönden faydalı olmaya çalışmak gibi güzel örnekler, Salih ve kâmil bir Müslüman olmanın gerekliliğidir. İnsanlara faydalı olan kişinin yüreğinde hissettiği huzur ise, tarif edilemez ölçüdedir.

İmanımızın, dış dünyaya sâlih ve faydalı ameller olarak yansıması, imanımızda samimi olduğumuzun bir göstergesidir. Kur’ân’da nerede imandan bahsedilse, akabinde ya da ilgili âyetlerde, Cenab-ı Allah, sâlih amellerin gerekliliğine dikkatlerimizi çeker.

Bu da amelsiz bir imanın, çok da anlamlı olamayacağını göstermektedir. Sonuç itibariyle mü‘min, kendisi ve insanlık için yaptığı sâlih ve faydalı amellerle, imanını ispat eden insandır.

Hakkı bulut her ne kadar ben buyum dese de, kişinin yaptığı iş kendini gösterir, o şekilde tarif edilir.

Ordu’muza gelişiyle kurum olarak saygınlığımız ortaya kondu, ziyaret edilir oldu, ziyaret akınına uğrandı, herkesin abisi müftüsü oldu teşekkürler müftüm

Başarı Allah’tandır, ama çalışmak, gayret etmek bizdendir.

Araştırmacı ve ilahiyatçı Hüseyin DENİZ

Anahtar Kelimeler : AT, BİNENİN, YİĞİT, KUŞANANIN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız