HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
14 Mayıs 2024 Salı Saat: 13:38

TEÇ SEN’DEN, ÖMK VE PROMOSYON ÇAĞRISI!

TEÇ SEN Ordu Şube Başkanı Nihat Koç, öğretmenlik Meslek Kanunu ve devlet memurlarına eşit promosyon hakkı verilmesi hususunda önemli uyarılarda bulundu. Başkan Koç, yaptığı açıklamada,Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) genişletilmesi
TEÇ SEN’DEN, ÖMK VE PROMOSYON ÇAĞRISI!

TEÇ SEN Ordu Şube Başkanı Nihat Koç, öğretmenlik Meslek Kanunu ve devlet memurlarına eşit promosyon hakkı verilmesi hususunda önemli uyarılarda bulundu.

Başkan Koç, yaptığı açıklamada,Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) genişletilmesi gerektiğine ve eğitim çalışanlarının tümünü kapsayan bir Meslek Kanunu çıkarılması gerektiğine dikkat çekti.

Koç; “Öğretmenlik Meslek Kanunu Genişletilmeli, Eğitim Çalışanlarının Tümünü Kapsayan Bir Meslek Kanunu Çıkarılmalıdır. Öğretmenlik Meslek Kanunu uzun bir süredir, hem eğitim camiasının hem de kamuoyunun gündemini meşgul etmektedir.

Söz konusu kanunun ilk kez hazırlanmasındaki süreç, paydaşların fikri alınmadan ve acemice işletilmeye çalışılmış, bu yüzden çıkarılan kanun kadük kalmış ve hiç kimseyi memnun etmemiştir. Bunun yanına birde kanunun bazı maddelerinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi eklenmiştir.

Bunun sonucu olarak da yeniden bir Öğretmenlik Meslek Kanunu Hazırlıkları başlatılmıştır. Ancak görünen odur ki kanun hazırlıkları yine paydaşların ve kamuoyunun fikri alınmadan yürütülmeye çalışılmaktadır” dedi.

Koç, açıklamasının devamında; “Kamuoyuna yansıdığı kadarıyla meslek kanunu sadece öğretmenlerimizi kapsayacak şekilde ele alınmaktadır. Ancak bilinmelidir ki; Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan eğitim çalışanlarının tümünü kapsamayan bir meslek kanunu yine kadük kalacak ve beklentiyi karşılamayacaktır.

Sadece öğretmenlerimizi kapsayan bir kanun, örnek vermek gerekirse Genel Müdür, Daire Başkanı, İl Müdürü, İlçe Müdürü, Şube Müdürü, Şef, Memur, Mühendis, Tekniker, Teknisyen, Şoför, Aşçı, .(memur ancak öğretmenlik mezunu personel) vb. Bakanlığımız için hayati önem taşıyan eğitim öğretimin bel kemiği unvanları da içinde barındırmayacaktır. Böylece eğitim öğretim zinciri; Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfının, Genel İdare, Teknik Hizmetller ve Yardımcı Hizmetler sınıflarından ayrılması suretiyle kırılacaktır.

Bu yüzden; hazırlanan meslek kanunun tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak ve içerisinde görev tanımlarının da olduğu detaylı bir Eğitim Çalışanları Meslek Kanunu şeklinde çıkarılması talebimizi Milli Eğitim Bakanlığı’na ilettik” diye konuştu.

DEVLET MEMURLARINA EŞİT PROMOSYON HAKKI VERİLSİN!

Devlet Memurlarına Eşit Promosyon hakkı verilsin çağrısında da bulunan Başkan Koç, bu hususta da şunları söyledi; “Bilindiği üzere, devlet memurlarının maaş, tazminat ve diğer ödemeleri bankalar aracılığıyla yapılmaktadır. Kurumlar, personel maaş ödemeleri için bankalarla anlaşmalar yapmakta ve bu anlaşmalar gereği kurum çalışanlarına "banka promosyonu" adı altında bir ücret ödemesi yapılmaktadır. Ancak, alınan maaşlar aynı olmasına rağmen, illerden illere, ilçelerden ilçeye bu ücretlerde büyük farklılıklar görülmektedir. Bu durum, açıkça bir adaletsizlik ve eşitsizlik yaratmaktadır.

 EŞİT İŞ, EŞİT ÜCRET İLKESİ ÇİĞNENİYOR!

Anayasamızda yer alan "eşit işe eşit ücret" ilkesi, tüm çalışanlar için geçerlidir ve devlet memurları da bu ilkenin kapsamındadır. Ancak, banka promosyonlarında yaşanan farklılıklar, bu ilkenin açıkça çiğnendiğini göstermektedir. Aynı işi yapan, aynı maaşı alan devlet memurları arasında, sadece bulundukları il veya ilçe farklılığından dolayı promosyon ücretlerinde büyük farklar olması kabul edilemez.

TEK ÇATI ALTINDA, TEK ANLAŞMA!

 Bu adaletsizliğin giderilmesi ve tüm devlet memurlarına eşit promosyon hakkı tanınması için, banka promosyon anlaşmalarının Cumhurbaşkanlığı uhdesinde, tüm devlet memurları için tek bir anlaşma ile yapılmasını talep ediyoruz. Bu sayede, tüm memurlarımız aynı promosyon ücretinden faydalanabilecek ve eşitsizlik ortadan kalkacaktır.

 ÇAĞRIMIZDIR!

 Hükümete, siyasi partilere, sendikalara ve tüm kamuoyuna çağrımızdır: Devlet memurlarına eşit promosyon hakkı tanınması için gerekli adımlar atılmalı ve bu adaletsizlik bir an önce giderilmelidir. Eşitlik ve Adalet İçin, Tek Ses Olalım!”

 

Anahtar Kelimeler : TEÇ, SEN’DEN, ÖMK, VE, PROMOSYON, ÇAĞRISI!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız