HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Almanca Özel Ders Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Mayıs 2025 Cuma Saat: 13:44

ALTINORDU’DA PARK HAREKÂTI

Altınordu Belediyesi, kullanım ömrünü yitiren parkların yenilenmesi için kent genelinde ‘Park Harekatı’ çalışması başlattı. Çalışmaların startının Güzelyalı ve Subaşı Mahallesi’nden verildiğini belirten Belediye Başkanı Ul
ALTINORDU’DA PARK HAREKÂTI

Altınordu Belediyesi, kullanım ömrünü yitiren parkların yenilenmesi için kent genelinde ‘Park Harekatı’ çalışması başlattı. Çalışmaların startının Güzelyalı ve Subaşı Mahallesi’nden verildiğini belirten Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Amacımız çocuklarımıza ve mahallelerimize yakışır, çağdaş ve güvenli alanlar sunmak” dedi.

                Son 1 yıl içerisinde Şahincili 101’inci Yıl Cumhuriyet Çocuk Parkı, Karşıyaka Çocuk Hakları Parkı ve Karacaömer Çocuk Parkı olmak üzere şehre kazandırdığı yeni nesil oyun alanlarının ardından Altınordu Belediyesi, mevcut parkların iyileştirilmesi için de düğmeye bastı. Bu kapsamda kullanım ömrünü tamamlamış, çocukların güvenliğini açısından risk taşıyan parkların yenilenmesine yönelik ‘Park Harekatı’ çalışması başlatıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün kent genelinde yaptığı teknik incelemelerde ilk etapta 15 parkın bakım ve onarıma alınması için kollar sıvandı. Park Harekatı’nın startı Güzelyalı Mahallesi Semt Sahası ile Subaşı Parkı’ndan verildi.

                Çalışmalar doğrultusunda ilk etapta Güzelyalı Mahallesi Semt Sahası’nın çevresinde pas tutan tel örgüler, Subaşı Parkı’nda da işlevini yitiren kauçuk zeminin sökümü gerçekleştirildi. İki parkta devam eden çalışmalarla tel örgüler yenilenecek. Ayrıca korkuluklar boyanacak ve eski görünümlü zemine çocukların güvenliğini artıracak şekilde yeni kauçuk kaplama yapılacak. Yıpranan, işlevini yitiren oyun gruplarının onarılmasının ve peyzaj çalışmalarının ardından parklar yeniden çocukların hizmetine sunulacak.

BAŞKAN TEPE: DAHA GÜVENLİ VE MODERN OYUN ALANLARI OLUŞTURUYORUZ

                Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, çocuklar için daha güvenli ve modern oyun alanları oluşturduklarını söyledi. Başkan Tepe, “Altınordu Belediyesi olarak çocuklarımızın güvenli, sağlıklı ve mutlu bir şekilde vakit geçirebileceği yaşam alanlarını artırmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Şehrimiz genelinde 70 oyun parkının atıl vaziyette olduğunu tespit ettik. Bu parklar başta çocuklarımız olmak üzere hiçbir hemşehrimizin ihtiyacını karşılayamayacak halde. Biz de mahallelerimizin ihtiyacı doğrultusunda kent genelinde uzun yıllardır kullanılan ve zamanla yıpranarak çocukların can güvenliği açısından risk oluşturan parklarımızı yenilemek üzere ‘Park Harekatı’ adını verdiğimiz kapsamlı bir çalışmayı başlattık. Güzelyalı ve Subaşı Mahallemizde başladığımız çalışmalarla birlikte, çocuklarımızın oyun oynarken zarar görme riskini ortadan kaldıracak şekilde parklarımız baştan sona yenilenecek. Amacımız çocuklarımıza yakışır, çağdaş ve güvenli alanlar sunmak. Altınordu’muzun her mahallesine eşit hizmet götürme anlayışıyla yürüttüğümüz bu çalışmanın tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyor, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza daha yaşanabilir bir şehir bırakmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyorum” diye konuştu.

 

 

Anahtar Kelimeler : ALTINORDU’DA, PARK, HAREKÂTI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız