HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Almanca Özel Ders Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Eylül 2025 Cumartesi Saat: 12:57

DAHA BAŞLAMADAN EĞİTİMDE ATAMA KRİZİ!

Milli Eğitim Bakanlığı, norm kadro güncellemesini yapmadan resen atama yoluna gitmesiyle eğitim camiasında büyük bir krize yol açtı. Öğretmenler, norm güncellemesi yapılmadan atama yapılmasının hem uygulamada hem de eğitimde kaosa neden
DAHA BAŞLAMADAN EĞİTİMDE ATAMA KRİZİ!

Milli Eğitim Bakanlığı, norm kadro güncellemesini yapmadan resen atama yoluna gitmesiyle eğitim camiasında büyük bir krize yol açtı. Öğretmenler, norm güncellemesi yapılmadan atama yapılmasının hem uygulamada hem de eğitimde kaosa neden olduğunu dile getiriyor.

"NORM GÜNCELLEMEDEN ATAMA YAPMAK BÜYÜK HATA"

Türk Eğitim-Sen Ordu Şube Başkanı Metin Şeyhoğlu, Bakanlık uygulamasını sert bir dille eleştirdi:

Başkan Şeyhoğlu; “Öğretmenler Odasından Ses Veriyoruz: Norm Güncellemesi Önce Yapılsın, Atama Sonra! Norm kadro güncellemesi yapılmadan resen atama yapılması, eğitim sisteminde büyük bir hata. Gönderilen Ek-5 yazıları ile okullardan belgeler isteniyor ama bu süreç doğru planlanmadı" dedi.

“ÖĞRETMENLER ODASINDA KARAR ALINDI” GÜZELLEMESİ ÇÖKTÜ

Okullar kapalıyken “Öğretmenler odasında karar aldık” açıklamaları hızla unutuldu. Norm güncelleme takviminin öne çekilmemesi, sürecin plansızlığını ortaya koydu. Bu nedenle atamalar, sağlıklı ve adil bir şekilde yapılamadı. Norm Güncellemesi Yapılsaydı, Öğretmenler mağdur olmazdı diyen Başkan Metin Şeyhoğlu açıklamasına şöyle devam etti:

"Norm güncellemesi önceden yapılsaydı, bugün birçok öğretmen ya görev yaptığı okulda kalacak ya da gittiği kurumda norm fazlası durumuna düşmeyecekti. Ama işlem sırası tersten yapıldı, öğretmenler mağdur edildi.

Resen Atama Sürecinin Sorunları: Norm güncellemesi yapılmadan başlanan atamalar, öğretmenlerin yer değiştirmesinde karmaşa yarattı. Bakanlık tarafından gönderilen Ek-5 belgeleri okullardan acele ile talep ediliyor. Norm fazlası olan öğretmenlerin durumu belirsizleşti, yeni görev yerlerine adaptasyon zorlaştı” diye konuştu.

“EĞİTİM PLANLAMASI DEĞİL, DAYATMA VAR”

Şeyhoğlu, MEB’in uygulamasını şöyle değerlendirdi: “Bu, eğitimde planlama değil dayatma anlayışıdır. Süreci sorarak, öğretmenlerle ortak hareket ederek yürütmek gerekir. Umarım bundan sonraki adımlar daha akılcı olur.”

Okullar Açılırken Yaşanan Kaosun sebebi, Norm güncelleme takvimi ileri tarihlere bırakıldı. Atamalar okullar açılmaya yakın dönemde yapıldı. Öğretmenlerin kurumlar arası dağılımı sağlıksız ve belirsiz bir hal aldı.

SONUÇ VE TALEPLER

Türk Eğitim-Sen Ordu Şubesi, Milli Eğitim Bakanlığı’na şu çağrıda bulunuyor: Norm güncellemesi öncelikli ve önceden yapılmalıdır. Atamalar bu güncellemeden sonra gerçekleştirilmelidir. Öğretmenlerin mağduriyetini önleyecek şeffaf ve adil uygulamalar hayata geçirilmelidir.

Okul Müdürleri ve Öğretmenlerden Tepkiler Geliyor

Resen atamalar nedeniyle birçok okulda norm fazlası öğretmen sorunu yaşanıyor. Öğretmenler, belirsizlik ve kaygı içinde görevlerini yapmaya çalışırken, okul yöneticileri de oluşan kaosu yönetmekte zorlanıyor.

“ÖĞRETMENLERİN SESİNİ DUYUN!”

Şeyhoğlu, sözlerini şu güçlü uyarıyla tamamladı: “Eğitim, plansız atamalarla değil, öğretmenlerin gerçek ihtiyaçları gözetilerek yönetilmelidir. Okullar açılırken böyle bir karmaşa, eğitime büyük zarar verir. Norm güncellemesi yapılmadan atama yapılmaz, biz sesimizi yükseltiyoruz!”

Anahtar Kelimeler : DAHA, BAŞLAMADAN, EĞİTİMDE, ATAMA, KRİZİ!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız