HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

SEDAT AKKÖSE

SEDAT AKKÖSE

DAYANIN ÇOCUKLAR….!

14 Eylül 2023 Perşembe Saat: 09:47

Dayanın, Dayanın çocuklar,.

Bizlerden yaşça büyük olanlardan duyduğumuza göre, eskiden bir mahallede kimin zengin, kimin fakir olduğu bilinmezdi. Öyle ki ancak hava karardıktan sonra mahalledeki fakirlere yardım yapılırdı..

 

Büyük Atatürk’ün genç Cumhuriyeti fukara bir ülkeydi ama kendine has gelenekleri vardı… Halkını tutumlu olmaya ve Yerli Malı kullanmaya özendirirdi.  Ancak bu gün kimilerinin akıllarının alamayacağı kadar itibarlı ve düşünemeyecekleri kadar onurlu bir ülkeydi.. Bugün yine kimilerinin dalga geçtiği Cumhuriyet Bayramı Balolarına, ayaklarını sıkan ‘Sümerbank Pabuçlarıyla' giderdi ülkeyi yönetenler. Ve elbette ki, koruma ordularıyla değil, Halkla yan yana, can cana, Halk içinde Halk ile birlikte beraberce..

 

Ne yazıktır ki, bugün bunlar yok oldu. Hak, Hukuk, Adalet, Sevgi, Barış, Kardeşlik, Liyakat, Güven, Vicdan, Merhamet gibi güzelim değer yargıları alt-üst olduğu gibi, bunların yerini alan nice olumsuz tutum ve davranışlar da sıradan ve normal sayılır bir hale geldi.

Unutmayalım ki, bu toplumun gönüllerde taht kuran “İncinsen de incitme” diyen Mevlana’sı, “Yaratılanı sev, Yaradan'dan ötürü” diyen Yunus’u, “Dili, dini, rengi ne olursa olsun iyiler iyidir” diyen Hacı Bektaş Veli’si, “Ne mutlu eğri zamanda doğru yerde durabilene” diyen Pir Sultan Abdal’ı, “Bütün aşklardan yücedir, insanın insanı sevmesi” diyen Mahzuni’si ve “Dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa, şimdi en

 

güzel şiir barıştır” diyen Yaşar Kemal’i var…

Bu kadim topraklarda kin ve nefret yeşermez. Yaşanan bunca olumsuzluğa rağmen benim güzelim memleketimde, "Sizden veya Bizden" anlayışı değil, Sevgi, Barış ve Kardeşlik yeşerecektir, mutlaka ama mutlaka,.

Dayanın, dayanın, dayanın çocuklar….!


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları