HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Haziran 2016 Cuma Saat: 09:19

YÜCE: ALMAN PARLAMENTOSU HARAKİRİ YAPTI

SÖZDE “SOYKIRIM” TANIMLAMASINA ALMANYA’DA Kİ ORDULULARDAN SERT TEPKİ:
YÜCE: ALMAN PARLAMENTOSU HARAKİRİ YAPTI

ÖZEL HABER: ŞAFAK DELİÇAKAR

Alman parlamentosunun 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlamasına Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Avrupa Çalışma Grubu Başkanlığından sert tepki geldi. Merkezi Almanya’da bulunan Ordu Büyükşehir Kent Konseyi Avrupa Çalışma Grubu Başkanı Sefa Yüce alınan kararla ilgili yaptığı açıklamada, soykırımla suçladıkları Türkiye’de yüzyıllardır yaşayan Ermeni nüfusunu görmezden gelen bugünün Alman Parlamentosu tarihinin en büyük bir yanlışa imza attığını söyledi.

“BÜYÜK BİR YANLIŞA İMZA ATTILAR”

 Bu kararın telafisi yok diyen Yüce; “Bugün, Alman Hükümeti her iki ulus adına da büyük bir ayıba imza atmıştır. Bir asrın üzerinden bu yana birbiri ile et ve tırnak olan Türk ve Alman halkı bugünkü kararı asla hak etmemiştir. Soykırımla suçladıkları Türkiye’de yüzyıllardır yaşayan Ermeni nüfusunu görmezden gelen bugünün Alman Parlamentosu tarihinin en büyük bir yanlış ve asla telafisi olmayacak ayıba imza atmasını yalnız Türk Halkı değil, duyarlı diğer Avrupa, Balkan ve Asya ülkeleri de affetmeyecektir” dedi.

 “ALMAN PARLAMENTOSU HARAKİRİ YAPTI”

1945 yılında 2. Dünya harbinde bile ortada kalan Alman hükümetinin özellikle ekonomik alanda yaralarını saran yine Türk hükümetleri değimliydi? Sorusunu da soran Yüce şöyle devam etti; “Birinci Dünya savaşında 4 yıl cepheden cepheye göğüs göğse mücadele eden iki halkın, Anafartalar, Conkbayırlar, Çanakkale geçilmezlerinde mi Ermenilere soykırım yapıldı acaba? 1915’de savaş yokmuydu? O zaman müttefikimiz olan bu ülkelerde söz konusu soykırıma sözde suça ortak değilmidirler?

Osmanlı 1915’de cephede bu soykırımı yaptıysa o tarihte ki Müttefikimiz Almanlar ne yapıyordu? Diye sormazlar mı? Bugünkü Alman Parlemantosu resmen hem kendi hükümetine hem de kendi halkına karşı resmen harakiri yapmıştır. Bunun bedelini bu tarihten itibaren Alman halkı değil bu karara imza atan Parlamento ödeyecektir. Unutmasınlar ki Türk halkı bu cihanda asla yalnız değildir. Üzüntümüz bizi kardeş ülke olarak bağrımıza bastığımız ve hatta 2. Vatanımız dediğimiz Alman halkına karşı ve Alman halkının iradesi dışında bu karara imza atılmış olmasıdır” diye konuştu.

 “İKİLİ İLİŞKİLERE DİKKAT EDECEĞİZ”

Türk-Alman hükümetleri arasında ki ikili ilişkilerin seyrine de dikkat çeken Yüce; “İnanıyorum ki, Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bundan sonra Alman Hükümeti ile arasında ki, başta silah ve savunma olmak üzere ekonomik ilişkilerde, Birleşmiş Milletler’de ve NATO’da ikili ilişkilerde daha temkinli ve daha tedbirli adımlar atacak. Bugünden itibaren Ulusumuz adına alacağı kararlarla bunun cevabını net bir şekilde verecektir.

 “KİMİN MEZALİM YAPTIĞINI TÜM DÜNYA GÖRMELİ”

 Biz, Türkiye’de yaşayan Alman ve Ermeni vatandaşlarla nasıl ki bugüne kadar sulh içinde yaşadık, ki yaşamaya da devam edeceğiz. Ama bunu her iki halka da reva gören ve imza atan bu Parlamentoya da haddini bildirmek artık iki halkında boynunun borcu olmuştur. Ben buradan tarih, sisyaset ve sosyologları yeniden göreve davet ediyorum. Fazla uzağa gitmelerine gerek yok. Sarıkamış destanından başlayıp kimin mezalim yaptığını artık tüm dünya devletlerine göstermeleri de bunların boynunun borcudur. Temennim o dur ki Alman halkının sağduyusu ile bu yanlış karardan bir an önce dönülmüş olunsun… Zira bizde güzel bir atasözü vardır. Herkes ektiğini biçer” şeklinde konuştu.

“ALMAN HÜKÜMETİNİN MASKESİ DÜŞTÜ”

 Kent Konseyi Avrupa Çalışma Grubu Basın Sözcüsü Savaş Çelebi’de konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada sert ifadeler kullandı. Çelebi; “1911 Trablusgarb, 1912 Balkan Savaşları, 1914 Birinci Dünya Savaşından bugüne kadar bize müttefik gibi görünen Alman Parlamentosu nihayet maskesini düşürüp, çirkin yüzünü geçte olsa Türk Halkına göstermiştir. 1915 yılı sözde Ermeni soykırımı adı altında cereyan eden olayların tarihinde acaba Alman devleti kiminle müttefikti. Demek ki Ruslarla bir olup, Osmanlı ve Alman İmparatorluğuna karşı savaşan Ermenilere bugün evet Osmanlı soykırım yapmıştır diyen Alman Parlamentosunun hangi akla hizmet ettiği de abesle iştigaldir” dedi.

 “ALMAN HALKIYLA BİR PROBLEMİMİZ YOK”

Almanya’da yaşayan 3.5 Milyon Türk’ün, Alman halkıyla asla bir problemi olmayacağının da altını çizen Çelebi şöyle devam etti; “Bir acı olay da bu tasarının öncüsü Alman Parlamentosunda milletvekili olan sözde Türk Milletvekilidir. Şunun da çok iyi bilinmesini istiyoruz. Almanya’da yaşayan 3.5 Milyon Türk’ün, Alman halkıyla hiçbir problemi ve sorunu yoktur. Alman Halkının da Türk halkı ile bir sorunu olmadığını çok iyi biliyoruz. 3.5 milyon Türk, Almanya’da bir gün sokağa çıkmazsa Alman ekonomisinin ne olacağını bu rezalete imza atan Parlamento oturup düşünsün şimdi. Ben bu kepazeliğini tamamen bir siyaset sihirbazlığı olduğunu düşünüyorum. Bu sonuçla en çok Alman hükümeti ve Alman halkının da zarar göreceği artık kaçınılmaz olmuştur. Türk halkının bu karara kayıtsız ve tepkisiz kalmayacağını da Alman hükümetinin anlayacağı dilden ortaya koyulması gerektiği kanaatindeyim” diye konuştu. 

 

Anahtar Kelimeler : YÜCE:, ALMAN, PARLAMENTOSU, HARAKİRİ, YAPTI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız