HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Nisan 2020 Pazartesi Saat: 08:36

HAYTAP: DOĞADAN GELEN SON UYARIDIR

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Ordu Temsilcisi ve Haytap üye Derneği ORKİNOS Yönetim Kurulu Başkanı Aziz İşbakan, “Dünya, Corana Virüsü denilen biyolojik bir düşmanın pençesinde...Her yerde ölüm kol geziyor.Bu belki de,  insanoğ
HAYTAP: DOĞADAN GELEN SON UYARIDIR

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Ordu Temsilcisi ve Haytap üye Derneği ORKİNOS Yönetim Kurulu Başkanı Aziz İşbakan, “Dünya, Corana Virüsü denilen biyolojik bir düşmanın pençesinde...Her yerde ölüm kol geziyor.Bu belki de,  insanoğlunun doymak bilmeyen açgözlülüğü sebebi ile  doğal kaynakların yok olmasına karşı doğadan gelen son uyarıdır” dedi.

Dünyanın  üzerine çekilen bu karanlık perde İnsanları evlerine kapatmış durumda diyen İşbakan, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “İnsanların evlerine çekilmesi sonucu şehirlerde bizlere bağımlı olarak yaşayan, kırmızı ışıkta duran, yeşil ışıkta geçen, sosyalleşmiş ama dışlanmış yalnız bakan gözleriyle bizden imdat dileyen, insansılaşmış  sahipsiz sokak hayvanlarının zor olan hayatları daha da zorlaştı. 

Çünkü onları sokaklarda besleyecek hiç kimse kalmadı. Kediler belki biraz daha şanslı köpeklere göre. Onlar av yetileri henüz kaybolmamış canlılar. Ama köpeklerin durumu daha da zor. Yüzyıllar önce insanoğlu onları kurttan evcilleştirip ellerinden av yapma yetilerini aldı. Köpekler yaylaların ıssızlığından, şehirlerin kalabalık sokaklarına kadar her yerde bize dostça gülümsüyorlar. Ancak bu dostça gülümseme her zaman aynı karşılığı bulamadı.

İstanbul'un başıboş köpeklerinin zamanında toplatılarak Hayırsızada' ya atılıp ölüme terk edilmesi insanlık tarihine bir kara leke olarak geçti. Bu insafsız sürgünler bugün belki yaşanmıyor olabilir. Ama yaşanmasa da bugün insanlar yine köpekleri sokaklarda  kaderlerine terk etti...

Bu zor günlerde 5199 Hayvanlari Koruma Yasası'ndan sorumlu tüm devlet mekanizmalarının, S.T.Ö.lerin, toplumun her kesiminden  sivil halkın, sahipsiz sokak hayvanlarına biraz daha fazla destek olmaları gerekiyor, çünkü bu bizlerin insanlık vazifesi.

Türkiye'nin dört bir yanında temsilcilikleri olan, lobi çalışmalarından saha çalışmalarına kadar her alanda kurumsal olarak yaşam hakkı savunan HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) olarak  Corana Virüs sebebi ile  yemek bulmakta güçlük çeken hayvan dostlarımızın  her zaman yanında olacağız.

Bu bağlamda,  içinizi ısıtacak , size insanlık henüz ölmemiş dedirtecek haberlerimiz var..

Hayvan dostu Metro Türkiye ( Metro Toptan Marketler)Türkiye'nin dört bir yanındaki hayvanlara hayvan severler ve belediyeler aracılığıyla geçtiğimiz hafta toplamda 10 ton mama gönderdi..

"HAYTAP ve Metro Türkiye ( Metro Toptan Marketler)Ortak Projesi" olan bu sevgi ve yardım  hareketinin meyvelerinin haberlerini, ülkenin dört bir yanına birer ton şeklinde ulaştırdığımız  mamaların gönüllüler ve belediyeler tarafından hayvan dostlarımızla buluşturulmasına elimize ulaşan fotoğraflarla şahit oldukça, HAYTAP olarak vesile olduğumuz hayat kurtarma hareketinden büyük mutluluk duyuyoruz.

Biz de Ordu' da HAYTAP Üye Derneği ORKİNOS (Ordu Kimsesiz Hayvanların Doğal Ortamlarını Koruma ve Yaşatma Derneği) olarak Metro Türkiye'  den teslim aldığımız mamaların bir kısmını sokaklardaki aç hayvanlara verilmek üzere, bir kısmını da  gönüllülere dağıtılmak üzere  Ordu Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi' ne teslim ettik.

Elbette ki, yardımlar yerlerine büyük bir hızla ulaştı. Ağzı dili olmayan hayvan dostlarımız ve  insanlık adına  Metro Türkiye' ye  göstermiş olduğu insanı  davranışından dolayı teşekkür ediyor, bu güzel sosyal sorumluluk projesinin bütün kurumsal şirketlere örnek olmasını diliyoruz..

Bu zor günlerde hayvan seven ya da sevmeyen, fakat yaşam haklarına saygı gösteren tüm insanları kapılarının önlerine "sahipsiz sokak hayvanları için bir kap su, bir kap yemek " bırakmaya davet ediyoruz. Unutmayalım ki, biz komşusu açken tok yatamayan ataların ecdatlarıyız. Sevgi ve  sağlık sizinle olsun.”

Anahtar Kelimeler : HAYTAP:, DOĞADAN, GELEN, SON, UYARIDIR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız