HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Nisan 2022 Cumartesi Saat: 16:06

“1 MAYIS BAYRAMINI YÜREKTEN KUTLUYORUM”

Ak Parti İl Başkanı Halit Tomakin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı (işçi bayramı) nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Tomakin mesajında “1 Mayıs Emek ve Dayanışma bayramlarını yürekten kutluyorum” dedi.
“1 MAYIS BAYRAMINI YÜREKTEN KUTLUYORUM”

Ak Parti İl Başkanı Halit Tomakin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı (işçi bayramı) nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Tomakin mesajında “1 Mayıs Emek ve Dayanışma bayramlarını yürekten kutluyorum” dedi.

 “20 yıllık AK PARTİ iktidarı alın teri ile çalışan işçinin hep yanında olmuştur diyen Tomakin, şunları söyledi: “2002 yılına kıyaslandığında gerek asgari ücrette, gerekse memur ve işçi maaşlarında aradaki farklara bakıldığında tarihi artışlar yapılmıştır diyerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Bu ülkenin kazancından 84 milyonun tamamının faydalanmasını temin etmeyeceksek bunca gayret, mücadeleye, bunca kavgaya ne gerek var. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi haline getireceğiz derken işçisinden, memuruna esnafından emeklisine herkes için söylüyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye silueti ufukta gözükmüştür sözünü hatırlattı. 

“Bizim kadim medeniyetimizde İslam Peygamberi Muhammed Mustafa (sav) efendimiz, işçinin hakkını alın teri kurumadan veriniz, yine, Kainatın Sultanı  Kimin elinin altında bir kardeşi bulunuyorsa, ona yediğinden yedirsin, giydiğinden giydirsin. Onlara kaldıramayacakları işleri yüklemesin, eğer yüklerseniz kendilerine yardım ediniz. Buyurmuşlardır. Sözü söyleyenin güzelliğinden de anlaşılacağı üzere bizim medeniyetimiz işçiyi ve çalışanı işveren ve çalıştıranı kardeşi kılmakta, aralarındaki karşılıklı ilişkinin kardeşçe olmasını istemektedir. Ayrıca yiyecek ve giyecek bakımından, işverenden daha aşağı bir seviyede tutulmaması hedefini göstermektedir.

AK PARTİ iktidarı ile 20  yılda istihdamın yanı sıra hem işçi hakları, işçinin yaşam standartları bakımından önemli iyileştirmeler yapıldığını belirterek, SGK kapsamında büyük önem taşıyan aktif sigortalı sayısında  sadece Ordu’da 20 yılda % 52 lik artış sağlandığını ifade ederek, böylece hem istihdam oranları yükseldi hemde ekonomi canlandı diyerek. Bir taraftan işsizlikle büyük mücadele ederken, diğer taraftan işsiz kalan vatandaşlarımızın ekonomik ve sosyal şartlarını işsizlik maaşı ile iyileştirdik. Pandeminin zor dönemlerinde Sosyal koruma kalkanı altında hayata geçirdiğimiz programlarla salgının çalışanlarımızın hayatında yol açtığı sıkıntıları en aza indirmeye çalışarak işçi çıkarmaların önüne geçerek kısa çalışma ödeneği ile işçilerimizin hep yanında olduk.

Çalışana ve emeğe saygıyı esas alan AK Parti iktidarı, çalışma hayatına ilişkin yasalarda AB ve ILO normlarına uygun olarak önemli düzenlemeler yapmıştır.30 yıldır tartışılan ama sonuca ulaştırılamayan İş Kanununu çıkararak bir yandan esnek çalışma biçimlerini getirdik, diğer yandan işçilerimizin iş güvenliğini sağladık. Bu Kanunla ayrıca, çalışma sürelerini 45 saatle sınırlandırdık, işçilerimize haftada 24 saat izin hakkı getirdik, milli bayram ve tatil günlerinde çalışmayı işçimizin onayına tabi kıldık. 218 bini aşan geçici statüdeki kamu işçisine kadroyu biz verdik. Böylece, kamuda geçici istihdam konusunu yasal bir çerçeveye kavuşturmuş olduk. 1 Mayıs’ı  Emek ve Dayanışma bayramı olarak ilan ettik. Resmi verilere göre 2002- 2022 yılları arasında asgari ücret % 1622 artış sağlandı.     

Başkan Tomakin, Ordu’lu işçi kardeşlerimin, Ülkemizdeki işçi kardeşlerimizin ve tüm dünyada işçilerin birlik ve dayanışma günü olarak kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma bayramlarını yürekten kutluyorum.”

 

 

Anahtar Kelimeler : “1, MAYIS, BAYRAMINI, YÜREKTEN, KUTLUYORUM”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız