HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Ağustos 2020 Cuma Saat: 09:54

ADIGÜZEL, ÇAMLIK PROJESİNİ İNCELEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ünye Çamlık’ta yapılması planlanan proje ile ilgili endişelerinin olduğun söyledi. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin proje ve imar çalışması yaptığı Ünye Çamlı
ADIGÜZEL, ÇAMLIK PROJESİNİ İNCELEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ünye Çamlık’ta yapılması planlanan proje ile ilgili endişelerinin olduğun söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin proje ve imar çalışması yaptığı Ünye Çamlık'ta incelemelerde bulunan Adıgüzel, proje konusunda halkında taleplerinin olduğunu belirtti.

Yeni imar planında 200m2 yapı planlanan bölümde imar emsali yapıyı 200m2 sınırlayacak şekilde 0.03 oranında düzenlenmelidir diyen Adıgüzel, burada planlanan hizmet yapısı alanın dokusuna uygun sadece taş ve ahşap kullanılan tek katlı yapıdan ibaret olması gerektiğini ifade etti.

İlave otopark da dâhil olmak üzere başka hiç bir yapılaşmaya izin verilmemeli ve tüm alanın halka tamamen ücretsiz olması gerektiğini kaydeden Adıgüzel, “Çamlık büyükşehirden Ünye belediyesine halk adına devredilmeli, buradaki kafeterya ve kir lokantasının yapımı, işletmesi ve denetlenmesi de dahil belediye uhdesinde olmalıdır” dedi.

Adıgüzel şunları söyledi: “Geçmiş dönemde AKP içindeki güç savaşlarından burası da nasibini almıştı. Geçmiş büyükşehir yönetimi çok geniş bir imar imkânı tanıyan düzenleme yapmıştı. Simdi bir proje değişikliği yapılarak burada bir düzenleme yapıyor. Projenin ne olduğu konusunda yeterli bilgilendirme yok, halka anlatılması, siyasi partilere STK lara yeterli bilgilendirme yapılması gerekir. Ünye Belediye başkanı Hüseyin Tavlı'dan bilgi aldık. Kafeterya ve kır lokantası için ayrılan 200 m2 yapılaşma dışında yapılaşma olmayacağını ve otopark da olmayacağını ifade ettiler.

Yeşil alan olarak yeniden imar planı yapılan bölümler yeni imar planı ile imara kapatılıyor. Ancak 200m2 yapının bulunacağı alanın 6000 m2 için 0.15 imar verilmiş. Bu da burada şimdi olmasa bile ilerde 900m2 kadar yapılaşma imkânı verebilir.

Bu belirsizlik halkta da haklı olarak bir endişe yaratıyor. Önceki yönetim zamanındaki çok daha vahim proje düzeltilmesi karşılığında daha azına  rıza isteyen "en azından" yaklaşımı istenmiyor.  Bu yüzden bu konuda halkın talepleri şunlardır. 

         Bunun netleşmesini temin için burayı TBMM 'ne bir soru önergesi ile taşıyacağım. Burada gelip sunum yapılıyor, Söylem şu; Sn. Başkan Hilmi Güler, Ünye Çamlık için çok hassas. Ben de işte bu yüzden korkuyorum. Çünkü Sn. Hilmi Güler, hangi konuda hassas ise orada bir sorun çıkıyor. Çünkü sn. başkanın çevresinde sürekli altını oyan bir ekip var, onlar da oldukça hassas iş çeviriyor arkasından. 

         Burası için ben de çok hassasım. Burası benim ilk denize girdiğim, sahil ile ilk tanıştığım yer. Biz halka hizmet noktasında doğru yapılanı destekler yanlış olanı da uyarmak görevimiz. 

         Yine yapılması planlanan bisiklet yolu, yapacağı tahribatı, maliyeti ve daha önceki örnekleri göz önüne alındığında bisiklet yolu olsun diye değil, birileri yolunu bulsun şeklinde olmamalıdır. 

         Bu kadar paranız bol ise, öncelikle içerideki yolları yapın, su sıkıntısı had safhada. Geçen gün Yoğunoluk-Kaynartaş bölgesinde idim. İkizce-Yoğunoluk yolu alarm veriyor. Yer yer göçükler de var. Diğer mahalle yolları da berbat durumda. Salgın hastalıkta ve fındık sezonunda millet içme suyuna hasret, bunlar ile ilgilenin. Bu bisiklet yolu nedeniyle dolgu ile çevre tahribatı yapılmamalıdır. Hele ki bu bisiklet yolu Atatürk Parkından sonra devam etmemelidir.

         İyi niyetli olduğunu düşündüğüm, doğa aşığı olduğunu bildiğim Sn. Hilmi Güler'in tıpkı Perşembe Yason Burnunda olduğu gibi benim ardımdan  buraya Çamlık’a gelip burada da yerinde inceleme yapmasını buradaki gerek imar, gerek proje aşamalarını takip etmesini bekliyorum.  Ben Yason Burnunu ziyaret edip yanlışlıkları tespit edip açıklama yaptıktan 1 saat sonra oraya gidip düzeltme talimatı vermişti. Burası için de ayni yerinde inceleme ve vatandaş ile iletişim kurup dinlemesini bekliyorum.”

 

 

Anahtar Kelimeler : ADIGÜZEL, ÇAMLIK, PROJESİNİ, İNCELEDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız