HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Eylül 2019 Pazartesi Saat: 07:26

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA MERHABA

Ordu, 2019-2020 eğitim-öğretim yılına 782 okul/kurum, 6.477 derslikte 1.014 idareci, 9.609 öğretmen ve 130.138 öğrenci bugün merhaba diyor. Bütün hazırlıkların ve önlemlerin alındığını belirten yetkililer, eğitimde kalite ve başarı
EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA MERHABA

Ordu, 2019-2020 eğitim-öğretim yılına 782 okul/kurum, 6.477 derslikte 1.014 idareci, 9.609 öğretmen ve 130.138 öğrenci bugün merhaba diyor. Bütün hazırlıkların ve önlemlerin alındığını belirten yetkililer, eğitimde kalite ve başarı çıtasının daha yukarılara taşınması için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacağını ifade ettiler.

Eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Ordu Valisi Seddar Yavuz’da mesaj yayımladı.  

Vali Yavuz, mesajında şu görüşlere yer verdi; “Yarınlarımızın teminatı çocuklarımız, çok kıymetli aileleri ve eğitim camiamız, 2019-2020 eğitim-öğretim yılını heyecanla karşılamaya hazırlanırken, bizler de kamu idarecileri olarak geçtiğimiz yılın değerlendirmeleri ışığında, fiziki altyapı, güvenlik tedbirleri, teknik ve idari destekler yanında, eğitim kadrosuna yaptığımız takviyelerle bu heyecana ortak oluyoruz.

Kalkınma ve gelişme yolunda, ülkelerin en büyük gücü eğitimli, nitelikli, çalışkan insan varlığıdır. Ülkemizin ihtiyacı olan eğitilmiş insan gücü; ilim, irfan yuvası olan okullarımızda yetiştirilmektedir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun olarak ve fırsat eşitliği içinde eğitim-öğretim imkânlarından yararlanması yönünde yoğun bir çaba içindeyiz.

 

 

Eğitim yuvalarımız olan okullarımızın çağın gereklerine uygun teknolojik ve fiziki donanıma sahip bir şekilde, sürekli değişen ve gelişen günümüz dünyasında öğrenci ve velilerimizin beklentilerini karşılayacak çalışmaları Devletimiz ve Hükümetimizin destekleriyle yapmaktayız.

Kuşkusuz, toplumun eğitimini daha ileri düzeye çıkarmak ve eğitim kalitesini artırmak noktasında hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Eğitim-öğretim camiası ile birlikte ülkemizi bu alanda çok daha üst noktalara taşımanın gayretinde olmalıyız.

Ülkemizin en önemli varlığı, en değerli beşeri sermayemiz çocuklarımızdır. Çocuklarımızın hayata en iyi şekilde hazırlanması, milli ve manevi değerleri ile bezenmesi, bizim en çok arzu ettiğimiz şeylerden bir tanesidir. Türk eğitim sisteminin amacı da budur. Güçlü bir Türkiye, çocuklarımıza kaliteli bir eğitim verebilmemiz ile mümkündür. 

Eğitim, dünyadaki en stratejik alandır. Ülkelerin, uluslararası rekabetteki yerini belirler, gücünüzü temsil eder. Bu ülkeyi her gün bir adım daha ileri götürmek vazifesinde, en ağır yük de öğretmenlerimize düşmektedir. Öğretmenlerimiz, bu ağır yükü ve sorumluluğu layıki ile yerine getirebilmesi için kendilerini sürekli geliştirmesi ve yenilemesi; ülke adına sorumluluğunu üstlendiği öğrencilerinin üzerinde etkili olup onları iyiye, doğruya,  ülkesini ve milletini seven ve bu vatanın sorumluluğunu her hücresinde hisseden bireylere dönüştürmesi için şarttır. Her daim yanlarında olduğumuz ve bu ülkenin sanatkarları olarak gördüğümüz öğretmenlerden beklentimiz de budur.

İlimizde, 782 okul/kurum, 6.477 derslikte 1.014 idareci, 9.609 öğretmen ve 130.138 öğrenci ile 2019-2020 eğitim-öğretim yılına başlıyoruz. Yeni okul binalarının yapımı, mevcut okul binalarımızın efektif kullanımı sonucu yeni eğitim-öğretim yılında % 97 oranında tam gün (tekli eğitim) eğitime geçildi. Hedefimiz; bu oranı gelecek eğitim-öğretim yılında % 100’e çıkarmaktır. Diğer taraftan, 2 yıldan buyana uyguladığımız ve çok olumlu sonuçlar aldığımız ‘Güvenli Okul, Güvenli Eğitim’ projemizi bu yıl daha da etkin bir şekilde uygulamak suretiyle tüm okullarımızı güvenli bir hale getireceğiz. Velilerimiz, gönül rahatlığı ve huzuru içinde çocuklarını okula göndereceklerdir.    

Bu duygu ve düşüncelerle, başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının yeni eğitim-öğretim yılını kutluyor, 2019-2020 eğitim öğretim yılının Ordu’muza ve ülkemize başarılar getirmesini diliyorum.”

 

Anahtar Kelimeler : EĞİTİM-ÖĞRETİM, YILINA, MERHABA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız