HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Nisan 2020 Pazartesi Saat: 09:50

EKMEK ARASI SANAT…

ÖZEL HABER
EKMEK ARASI SANAT…

Uzun yıllar boyunca Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda oyuncu olarak görev yapan ve şimdi ise kahvehanede ekmeğini kazanan tiyatro sanatçısı Soner Şensoy, müzikle uğraşmayı da ihmal etmiyor.

“SEVGİYLE, SANATLA KALIN”

Tiyatro sanatçısı Soner Şensoy, ”Zanaatkar müzisyen bir babanın cefakar bir annenin 8. evladı olarak doğdum. Kendini iyi yetiştirmiş sanat, müzik, spor, yazarlık ve eğitimcilik konusunda Türkiye’ye ve dünyaya mal olmuş ağabeyim ve ablalarım her daim yapacağım adımlarda güç vermiş ve önderlik yapmıştır. Destekleriyle planlamalarımı geleceğimi daha iyi planlamama sebep olmuşlardır. Kısacası en büyük sansım ailem” dedi.

Değerli ablam Seyhan Güngör’ün büyük destekleriyle tiyatroyla tanıştım diyen Şensoy, “İyi bir tiyatro eğitim almamı destekleyip Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosun da oyuncu olarak görev almamın yegane sebebi olmuştur. Nurlarda uyusun. Aslında birçok sanat dalıyla uğraşıyorum. İlk sanat dalım resim idi. Lisede değerli resim öğretmenim yeteneğimin farkına varmıştı.

Tiyatroyla tanışana dek ve sonrası bu sanata devam ettim. Ve ayrıca şiir ve şarkı sözleri yazmaya başlamıştım. Liseli yıllar itibariyle, bu sözler on yıllar sonra 200lere ulaşmıştı. Tiyatroyla tanışınca çok değerli insanları tanıdım. Konservatuar ve OBBKT sahnesinde, konservatuarda öğretmenlerimden değerli büyüğümüz Ordu’nun tiyatronun en büyük emekçilerinden Aydın Üstüntaş’ın öğrencisi oldum ve onun gibi değerli Gülçin Üstüntaş, Coşkun Çetinalp, Mustafa Kırca ve değerli eğitimcilerin öğrencisi oldum.

Ve ilerleyen yıllarda onlarla ayni sahneyi paylaşmanın onurunu yaşadık, Mustafa Gencer gibi OBBKT unutulmaz oyuncusu abisiyle ayni sahneyi defalarca paylaşmak nasip oldu, Şakir Palaşoglu, İsa Kücük, Kenan Gürsoy, Hakan Altan, Seyhan Güngör ve çok değerli oyuncu büyüklerim ve arkadaşlarımla ayni sahneyi yıllarca paylaştık. OBBKT de 40’ı aşkın oyunda binlerce kez sahneye çıktım. 17 yıl görev almanın onurunu yasadım. Maalesef ki siyasi düşüncem yüzünden hiç bir sebep gösterilmeden atıldım. İşe dönüş mahkemesini kazandım. Fakat tekrar atıldım. Ve bu beni müzikle tanıştırdı” diye konuştu.

“ORDU’YU ALMANYA’DA DEFALARCA TEMSİL ETTİM”

Ordu’yu Türkiye ve Almanya’da defalarca temsil etmenin onurunu yaşadıklarını ifade eden Şensoy, şunları söyledi: “Amatörce yaptığım parçaları youtube’de paylaşırken, müzikle tanıştım. Maxsi Single anlaşması yaparak müzik sanat ailesine adim attım. Şuan iki singleyi tüm müzik kanalları youtube net, ipone muzik, vodofon muzik, fizzy ve bunun gibi onlarca kanallarda dinlenebilir durumda, iki kilip çekerek görsel olarakta bu camiada yer almaktayım. OBBKT bir parçası olduğum her an dolu dolu her saniyesi özel ve anılarla güzel dostlarla harmanlaşmış, her saniyesi özeldi. Çok güzel insanlar tanıdık.

 Ordu’yu Türkiye ve Almanya’da defalarca temsil etmenin onurunu yaşadık, çok değerli büyüklerimizle hocalarımla ayni sahneyi paylaştım, Her saniyesi ayrı ayrı özel, büyük bir anı. Yerel seçimlerde değerli büyüğüm Ağabey gözüyle gördüğüm Birol Yılmaz’ın seçim çalışmasında görev aldım. Gece gündüz her daim ağabeyimin yanında olmanın onurunu yaşadım. Güzel bir projemiz vardı.

Ordu’ya ikinci bir ses bir tiyatro, Altınordu belediye tiyatrosunu kazandırma planımız mevcut idi. Taktir yüce halkımızın. Annemin hastalığı dolayısıyla Ordu’yu terk edemediğim için kendime bir meşguliyet yaratmak için kahvehane açmaya karar verdim ve açtım. Ayrıca üçüncü maksi singlenin hazırlıklarını yapıyorum. Kısa zamanda tekrar beğeninize sunacağım inşallah. Sevgiyle kalın sanatla kalın.”

(Haber: Mert Can ERSOY)

Anahtar Kelimeler : EKMEK, ARASI, SANAT…

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız