HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SINAV KEPAZELİKLERİNE SON VERİN…

29 Haziran 2020 Pazartesi Saat: 10:04

İki gündür ilimizde yapılan YKS sınavlarının öğrencilerimiz ve veliler üzerinde ki doğurduğu sonuç ve tepkileri dikkatle takip ettim. Üzülerek söyleyeyim böyle bir sınav sistemi ile ne Ordu, ne de Türkiye genelinde bir başarı sağlanamaz diye düşünüyorum.

Görüşlerini aldığım her 10 öğrenciden 8’i hiç memnun değil, kalan 2’si de eh işte deyip geçiştiriyor. Keza veliler çocuklarına nasıl geçti? Diye sorduklarında bir dokunup bin ah işittiler. Sorulan soruların tamamına yakınının maksatlı olduğuna dikkat çeken öğrenciler, YÖK’ün san ki bir şeylerden intikam aldığını söylemekten de geri kalmadılar.

Önceki gün sınavdan çıkan öğrencilerin Mabel Matiz’in bu sınavda ne işi var demeleri de aklıma gelince, öğrencilere YÖK konusunda hak verdim tabi ki de. Herkes cinsiyet kavramını bu ülkede zaten özgür bir şekilde yaşıyor. Ama nüfusunun yüzde 98’i Müslüman olan bu ülkede, cinsel sapkınlık sorularını geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gözüne sokarsanız işte bu olmaz derim bende.

YÖK ile Diyanet arasında ki bu kavga bir şekilde sona ermeli. Herkes yerini ve haddini bilmeli. Türk Devletlerinden, Osmanlı İmparatorluğundan gelen ve devamı olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti olan bu milletin ahlaki ve manevi değerlerini yıpratmaya hiç kimsenin ve hiçbir kurumunda gücü yetmez. Buna devletimiz ve milletimizde izin vermez.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan hususi arzımdır. Bu ve buna benzer soruların derhal iptal edilmesi ve milyonlarca çocuğumuzun hak kaybına uğramalarının önüne geçilmesi olacaktır. Bunu sınava giren tüm çocuklarımız adına Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan hasseden arz ediyorum.

Öyle ki çocuklar sınavları kazanmasın diye ellerinden gelen bütün çabayı da göstermişler. Yahu tek bir sayfaya tek bir soru konulur mu? Allah aşkına bilenler söylesin. Cumartesi günkü sınav soru kitapçığının kepazeliğini saymakla bitiremem burada. Bu nasıl bir sistem? Nasıl bir uygulama? Aklım hala almıyor.

YÖK artık aklını başına devşirmeli, bu tür sınav kepazeliklerine son vermelidir. Daha önce ki kepazeliklerine bir yenisinin de eklenmesi YÖK’e hiçbir artı sağlamayacağı gibi gittikçe irtifa kaybı içerisinde olduğunu da birileri artık ona hatırlatmalı diye düşünüyorum. Umudum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da. “LÜTFEN ARTIK BU SINAV KEPAZELİKLERİNE SON VERİN…”

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları