HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Semra GENÇOSMANOĞLU

Semra GENÇOSMANOĞLU

KÜÇÜK DOSTLARIMIZI UNUTMAYIN!

24 Aralık 2020 Perşembe Saat: 10:31

Türkiye son günlerde soğuk hava ve kar yağışının etkisi altında. Ama maalesef ki soğuk hava ile mücadele edenler sadece insanlar değil. Sokaklarda yaşamını sürdürmeye çalışan birçok hayvan soğukla mücadele etmeye çalışıyor.  Peki, soğuk kış günlerinden sokak hayvanlarının daha az etkilenmesi için ne yapılabilir?

 

GÖRMEZDEN GELMEYİN

Eğer bir sokak hayvanını sahiplenmek için uygun durumda olmasanız bile soğuk kış aylarında onları yardıma muhtaç bir şekilde gördüğünüzde onlara bir el uzatabilir veya yetkililere haber verebilirsiniz. Hayvanların sağlığı ve güvenliği ile ücretsiz olarak ilgilenen kurumlar aracılığıyla birçok sokak hayvanına yardımcı olabilirsiniz.

 

BİR KAP SU VE YEMEK BIRAKIN

Kapınızın önüne bir kap su ve yemek bırakmanız önemli. Sadece soğuk kış aylarında değil, her mevsim onlar için. O gün sofranızdan artan yemeklerinizi sevimli dostlarımızla paylaşabilirsiniz.

 

KORUNMALARI İÇİN EV YAPIN

Sokak hayvanları için yiyecekten sonraki en büyük ihtiyaç barınmadır. Evinizde bulunan ve kullanma gereksinimi duymadığınız eşyalardan sokak hayvanları için kulübeler yapabilirsiniz. Ev ya da apartmanınızın bahçesinde uygun bir yer bulabilir ve buraya küçük kulübeler kurabilir, bu sayede minik dostlarımızı olumsuz hava şartlarından koruyabilirsiniz.

 

CAMLARINIZIN ÖNÜNE YİYECEKLER KOYUN

Sokak hayvanları sadece kediler ve köpekler değildir. Kuşların da unutulmaması gerekir. Camlarınızın önüne bir kap su ve kuşların tüketebileceği türden yiyecekler koyabilirsiniz.

 

ARABANIZIN KAPUTUNU KONTROL EDİN

Sokakta yaşayan hayvanların soğuk günlerde ısınmaları için en uygun ortamlardan biri de yeni park etmiş arabaların motor bölümleridir. Yeni kapatıldığı için sıcak olan bu ortamlara sığınan kedi ya da köpekler çoğu zaman dikkatsizlik sebebiyle ciddi şekilde yaralanabilirler. Bu nedenle özellikle karlı günlerde arabanızı çalıştırmadan önce mutlaka kaputu kontrol edin ve motor bölümüne, lastik üstlerine ve aracın altına bir göz atın.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları