HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

ATİLLA SAMAT

ATİLLA SAMAT

KULA BELA GELMEZ HAK YAZMADIKÇA, HAK BELA YAZMAZ KUL AZMADIKÇA…

28 Aralık 2020 Pazartesi Saat: 10:02


Necip bir millet olan Türk milleti Dünya da yine eşi benzeri görülmemiş bir salgın hastalığa karşı  kenetlenerek tek yürek oldu.  Vatan savunmasında Ordumuz geçmişte destan yazdığı gibi sınır boylarında vatan savunması için canı pahasına görevini sürdürmektedir. Sağlık çalışanlarımız nasıl ki cephede bile üzerine düşeni yaptıysa şimdide koronavirüs (covid-19) ile yürütülen mücadele kapsamında inanılmaz bir başarıya imza atmaktadırlar.

Yine koronavirüs (covid-19)  mücadelesinde evde kal çağrısıyla uzaktan eğitim veren öğretmenlerimiz. Hepsinin ortak yanı görevlerini kutsal sayıp ailesinden çocuğundan uzak bu millete CANI PAHASINA hizmet vermektedirler. Bu mücadelede Polisinden sağlıkçısına hizmetlisinden temizlikçisine askerimizden öğretmenimize ve halk hizmetinde bulunan tüm herkese çok şey borçluyuz.

Dünyaya örnek olacak bir milli mücadele içinde olduğumuz unutulmamalı. Birde bu olaya sebep olan virüse  tıbbın dışında bakmak lazım. Biz insanlar Ne kadar da çok gazablandırdık Rabbimizi. Kâbe de tavaf, camide cemaat, vakıflardan sohbet, okullarda öğrenci kalmadı.

Görünürde insanlar, ama aslında İmanlar Karantina altında. Yürekler dayanılacak gibi değil. O kadar zulme Sessiz kaldık ki o kadar isyan ettik o kadar israf ettik o kadar inkâr ettik o kadar küfür ettik. Bana kim karışır diyerek istediğimi giyerim, İstediğim yere giderim, istediğim yerde eğlenir istediğimle sarmaş dolaş olurum kimse karışamaz halini aldık.

Hadi bakalım yap ta görelim ne oldu can korkusu herkesi sardı. Çarşaf giyene virüs bulaşmıyor deseler önce çarşaf düşmanları giyecek ne hale geldik değil mi. Şükrü eda edilmeyen nimetler tek tek elimizden alınıyor.

Erinerek gittik camilere Cuma namazlarından kaçtık cemaatten uzak durduk bilemedik kıymetini. Laikiyle edemedik şükrümüzü turist gibi gittik Kâbe ye tavaf tan çok boy boy Kâbe ile resimler çekildik değil mi. Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemin huzurunda edepsizlikler ettik. Sandık bu devran hep böyle sürüp gidecek. 

Yüce Rabbim ne yaptı tepe taklak etti bizleri. Musafaha etmeye hasret kalacağımız gelir miydi aklımıza. Tavafsız Kâbe cemaatsiz Cami ıssız cuma bomboş camiler kimsesiz kaldı sanki meclisler değil mi. Vallahi bunların hepsi birer ibrettir kendimize gelelim Mevla’mızdan af dileyelim.  İstiğfar edelim. 

Bırakalım bu stok yapma işini bol bol sadaka verelim.  Bu mübarek ay ve gecelerin hürmetine el açıp Allah tan mağfiret dileyelim. Yarabbi nankörlük ettik biz dersimizi aldık bizi Kâbe’nden camin den sohbet meclislerin den daha fazla mahrum bırakma Allah’ım. 

     Rabbim bu imtihanları iman ile atlatabilmeyi nasip eylesin inşallah

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları