HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

ÜRETİCİ, DOĞRUDAN BİR DESTEK BEKLİYOR

30 Mart 2021 Salı Saat: 10:01

Nisan ayına sayılı günler kala fındık üreticilerinin gözü bu kez de Doğrudan Gelir desteğine çevrildi. Bu ay içerisinde belirlenen Mazot Gübre Desteğinin akabinde üretici, Nisan ve Mayıs aylarında yapacağı bahçe çalışmaları için Doğrudan Gelir Desteğinin mutlaka Nisan ayında yapılması gerektiğini sıkça dile getirmeye başladılar.

13 Nisan’da Mübarek Ramazan ayının da başlayacak olması nedeniyle üreticiler ilaç ve gübre paralarını karşılayabilmeleri için bu talepte bulunmaları gayet normal. Bunun için üreticiler, iktidarı harekete geçirmek için ilgili kurumları şimdiden göreve davet ediyorlar.

Ziraat Odalarının bu konuda ki yapacağı hamle şimdiden çok önemli. Zira fındık üretici bahçe bakım ihtiyaçlarında ki zaruri ihtiyaçlarını çok zor şartlar altında karşılamaya çalışacak. Hal böyle iken önümüzde ki günlerde bakalım ilgili kurumlar nasıl hamleler yapacaklar.

Bir önemli hususta Doğrudan Gelir Desteğinin uzun yıllardır hep aynı fiyattan ödenmesi. Enflasyon şartları ve hayat pahalılığı da göz önünde bulundurularak bu seneki destek ödemelerinin zamlı yapılmasını bekleyen üreticiye bakalım Bakanlık ne gibi bir duyarlılık gösterecek.

Yani işin özü, ilaç ve gübre fiyatlarında yüzde 100’lere varan artışların destek ödemelerine de yansıtılması bekleniyor. Ben mali uzman değilim. Ama rakamlar ortada.

Basit bir bakkal hesabıyla bile konunun aciliyeti ve önemi gözler önünde. Üstelik bu pandemi sürecinde kılı kırk yaran üretici Nisan ayında doğru düzgün doğrudan bir destek bekleniyor.

Benden söylemesi…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları