HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

ATİLLA SAMAT

ATİLLA SAMAT

KALP KIRMA

14 Eylül 2021 Salı Saat: 09:44

Hz. Mevlana İncir çekirdeğini doldurmayacak kadar ! diye niye küçümserler ki; Kalp pek mi büyük incirden? Bakın bakalım insan neler çekiyor, incir çekirdeği kadar kalbe düşenden… diyor

Beşeri ilişkilerde en hassas olmamızı gerektiren bir konudur. Günümüz şartlarında yaşamış olduğumuz strese dayalı durumlarda hiç de dikkat etmediğimiz bir husus olan kalp kırma artık normal hale geldi. Birazda bunu insanların birbirlerine olan saygıyı yitirmelerine bağlamak gerek. Kalp ilahi yönden de çok değerli bir organımızdır. Bir hadisi şerifte Kabe ile eşdeğer tutulmuştur. Kibirli insanların en değerli silahıdır kalp kırmak. Bilimsel olarak yapılan açıklamalara göre insan Öldükten yaklaşık 30 dakika içerisinde vücutta refleks diye bir şey kalmıyor.

Gevşeyen kaslar dolayısıyla ağız ve göz kapakları açık kalıyor. Boşaltım sistemi tamamen gevşiyor, idrar akıntısı oluşuyor.

Ölümün gerçekleşmesinden 24 saat sonra vücut çürümeye başlıyor. Solunumun durması bakteriler için işaret oluyor ve çalışmaya başlıyorlar.İlk çürüyen organlar ise göz, beyin, mide ve bağırsaklar.

Ceset şişman ise daha çabuk çürürken, tuzlu suda boğulanlar daha geç çürüyor.En geç çürüyen kısımlar ise kalp, mesane, böbrek .

İlk çürüyen yer olan mide ve bağırsaklarda bakteriler yoğun çalıştıkları için hızla gaz ortaya çıkıyor. Bu gaz, karın bölgesinin şişmesine sebep oluyor. Derinin üstü yanık gibi su toplarken, vücutta biriken sülfür yüzünden renk siyaha dönmeye başlıyor.

Günden güne şişen karın patlıyor ve göğüs çöküyor. Bu olay mezar üstünden duyulabilecek kadar sesli olabiliyor.

Ortalama 4 yıl sonra insan tamamen kemik haline dönüşüyor. İşte insanoğlunun düştüğü yanlış makam mevki ve kibrin vermiş olduğu yüksek ego karşısında kırdığınız bir kalp satın alamayacağınız veya tamir edemeyeceğiniz kadar büyük. Gerek ekonomik gerek se beceri ve başarı yönünden başarısız olan Çaresiz insanlara karşı sıkça kalp kıran kişilere bu dünya fani Kendinizi büyütmeyin. Zira elimizde yaptığımız erdemlerden ve amellerden başka bir şey kalmayacak. Diyorum

Kalın sağlıcakla


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları