HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

BOZDURUN BOZDURUN VARSA BOZDURUN!

27 Kasım 2021 Cumartesi

Türkiye’de ekonomik krizin tavan yaptığı bugünlerde aklıma 2008-2016 ve 2018 yıllarında ki alınan tedbir ve yapılan müdahaleler geldi. Son 2016 ve 2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolara itibar edilmemesi ve süratle TL’ye geçme çağrısında bulunmuştu.

Bu plan yüzde 70-80’lere yakın başarıya ulaşmış, TL azda olsa itibarına geri dönüş yapmıştı. Yatırımcılara Altın ve TL’ye dönüş çağrısı bugünde tutar mı? Pek bilmiyorum. İyi bir ekonomist olmadığım için bu hamlenin artılarını ve eksilerini net olarak kestiremiyorum.

Avro’nun, Doların önüne geçmenin tek kurtuluş yolu nedir? Diye sorarsanız bu konuda tam sağlıklı bir bilgi veren de yok zaten. Bankalar ayrı bir alem, serbest piyasa ayrı bir dert, Merkez Bankası evlere şenlik. İşin neresinden tutarsanız tutun hep elimizde kalıyor.

Ben onu bunu bilmem. Zira TL’nin değer görmesi ve itibar kazanması için elinde Doları olan hemen bozdursun derim. Yatırım yapacaksanız gidin körlük, kefinlik olarak yastık altı sakladığınız altına yapın. Veya paranızı TL’ye çevirin. Dolara şimdilik asla ve kata itibar etmeyin. 

Akaryakıt fiyatlarının ne hale geldiğini görüyorsunuz. Petrole dayalı çoğu ürünü bile bugünlerde paranızla dahi alma şansınız yok. Çünkü akaryakıta da an be an zam geliyor. O yüzden Dolara hattini bildirmekte elinde Dolar olanların işi değil mi? Şiddetle tavsiyem, Memleketin hayrı selameti için bozdurun Vallahi bozdrun, elinizde Dolarınız varsa Billahi bozdurun.




Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları