HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

BİRGÜL AKBULUT

BİRGÜL AKBULUT

SEVGİ İLE KURTULACAKTIR İNSANLIK….!!

3 Aralık 2021 Cuma Saat: 09:16

Dünyada; cenneti yaşadım…Meleklere sarıldım…Darısı başınıza demek için paylaşıyorum…!

İçinde  Meleklerin yaşadığı bir cennetti…

Çevresi yüksek duvarlar, üzerinde yüksek tel örgülerle çevrili üç-dört katlı yapının dış görünüşünün aksine; içeriye girmeye cesareti olanlar için zamanda ve mekanda bir sınırı yoktu. Yaşamımda ilk kez; elini sıkıp, gözüne baktığım insanların ismini merak etmedim etmiyorum da…!

Çünkü;  Meleklerin ismi olmazdı. O kadar melektiler ki; ömrü sağ omzundaki meleklerin küçücük iyiliklerini amel defterine yazması; sol omzundaki meleklerin de işlediği büyük günahlarını görmemesi için yaradanına dua etmekle geçen insanların; terk ettiği yavrularını ve atalarını “gönül işi” olarak sabır, sevgi ve mutlulukla hayatta tutuyorlardı.

Cennette; bir de hiç kirlenmeyen ve zihinsel yada fiziksel engelleri nedeniyle de olsa tertemiz kalmış insan yavruları, çocuk melekler vardı. Koşulsuz sarılmaları, gülüşleri ve her şeyden çok kabullenişleri ile yüreğimde;  acıma değil saygı, öfke değil sevgi, telaş değil sabır, karamsarlık değil umut duygularını yeşerttiler. Yüreğim onlarda kaldı ama ne gam ; biliyorum ben daha iyi bakamazdım yüreğime...

Yolu farklı da olsa; her insanın inandığı  diğer dünyada  cenneti  umut ettiğini  biliyorum. Dileğim; dünyada iyilikle, sevgiyle, hoşgörüyle, paylaşmakla, adaletle kurabileceğimiz cenneti kaçırmayalım.

Ortak olduğumuz Dünyayı cennet kılmak için tek eksiğimiz melekler ise;  ben dünya gözüyle melekleri gördüm; onlara sarıldım. Keşke; hepimize meleklerle yüzleşmek için aynaya bakmak yetseydi. Ama  bilmenizi isterim; içimizdeki meleği bulmak için; hemen en yakın “bakımevine” gitmek yetecektir.

Belki de;  dünyadaki insan melekler sayesinde elimizdekilerle yetinip, kanaat etmenin ve vazgeçebilmenin özgüveniyle kendi cennetimizi kurabileceğiz…

Ben kendim için, çoktan başladım Sevgili Dostlar; size de kolay gelsin!..

Bence, insanlığın tek engeli önyargılardır..!

İnsanlar, insana dair olan her şeyin kendisi için de var olduğunu anladığında, bütün engeller kalkacak, gönül gözümüz açılacak ve sevgi ile kurtulacaktır insanlık….!!


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız