HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

TUTA BİLENE AŞK OLSUN!

5 Mart 2022 Cumartesi

Akaryakıt zamları aldı başını gidiyor. Tuta bilene aşk olsun. Ukrayna-Rusya savaşının başlaması ile petrol fiyatları durdurulamıyor. Savaşın devam etmesi halinde ise fiyatların 25 liraya kadar çıkacağı konuşuluyor. Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden olan Rusya’nın işine gelen bu artışlar diğer ülkeler için adeta kâbus oluyor.

Önceki gün 88 kuruş zam gelen benzine dünde 53 kuruş, önceki gün 1 lira 51 kuruş zam gelen motorine ise dün ise 1 lira 33 kuruş zam geldi. Fiyat artışının ardından benzinin litresi 18,08 liraya çıkacak. Motorinin litresi ise 19 liraya yükselecek.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) yapılan açıklamaya göre; “Benzin ve motorine bir kez daha zam geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere, benzinin litresi 53 kuruş, motorinin litresi ise 1 lira 33 kuruş zamlandı. Fiyat artışları pompaya yansıyacak” denildi.

Peki akaryakıt fiyatlarının hesaplanması nasıl yapılıyor? İşte bu sorunun yanıtını da şöyle izah edeyim. Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Bu zamların önüne nasıl geçilebilir sorusunu da uzmanlar veya iktidar tam net bir şekilde ortaya koyamıyor. Çünkü sürekli iniş ve çıkışlar, parametrelerde ki zikzaklar, doğru hesaplama veya istikrarı da beraberinde sağlayamıyor. Bakalım önümüzde ki günlerde, iktidar bu gidişata nasıl bir formül bulacak?

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları