HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

UĞUR KARA

UĞUR KARA

STERİLASYON STERİLASYON STERİLASYON!

19 Mart 2022 Cumartesi Saat: 12:31

Altınordu ilçemizde bulunan Pazar yerlerinin hijyen konusunu daha önce yazmıştım. Pazar yerlerinde tezgahların ve tartı aletlerinin nasıl sterilasyon yapılması gerektiğine de dikkat çekerek, belediyelerimiz bu hususta duyarlılığa davet etmiştim.

İçerisinde bulunduğumuz yoğun kış aylarından olsa gerek, elle tutulan, gözle görülen pek bir şey gözükmüyor gibi olsa da ben ekiplerin bu konu üzerinde olduklarına inanmak istiyorum. Kanaatimde o yöndedir. Çünkü halk sağlığını tehdit eden en önemli açık alanlardan birisi de açık semt Pazar yerleri değil mi?

Pazar yerlerinin haricinde Altınordu ilçemizin muhtelif semt ve muhitlerinde balık satışı yapan esnaflarımızın da aynı hassasiyeti göstermeleri zaruri olmuştur. Perakende balık satışı yapan esnaflarımızın tezgahları da bu günlerde pek iç açıcı değil.

Yine halk sağlığını tehdit eden bir başka mekanizma ise, bankamatikler. Bankamatiklerin sterilasyon sorumluluğu bankalarda mı? Belediyelerde mi? Çevre Sağlıkta mı? Bilemem ama, mikrop saçan bankamatiklere inanın artık el değmiyor.

Mübarek Ramazan ayına artık sayılı günler kaldı. Camilerimiz ve ibadethanelerimizin de şimdiden izole edilmesini tavsiye ediyorum. Malum Cuma namazları ve teravih namazları bu sene oldukça yoğun geçmesi bekleniyor. Onun için gönül rahatlığı ile rahat bir Ramazan geçirmemiz adına kurumlar şimdiden çalışmalara başlasa çok daha iyi olmaz mı?

Son olarak da şu maske kullanımında ki gelen serbestliktir. Vatandaşlar daha şimdiden pandemi süreci bitmiş gibi maskeleri atan atana. Hiç olmaza halka açık kalabalık mekanlarda önlem ve tedbirinizi alınız. AVM’lerde, çarşıda, pazarda hem kendinize hem de karşınızdakine saygı duyarak Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına uyun. Henüz tehlike geçmiş değil! Benden söylemesi


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları