HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

HÜSEYİN DENİZ

HÜSEYİN DENİZ

İBADETİN ÖNEMİ. !

20 Mayıs 2022 Cuma Saat: 09:51

İbadet, Allah'ın (c.c.) hoşnutluğunu kazanmak, O'na olan saygı ve sevgimizi ifade etmek için yapılır. Ayrıca ibadet, Allah'ın (c.c.) bize verdiği nimetlere şükretmek amacıyla yapılır. İnsan, ibadet sayesinde Allah'a (c.c.) yaklaşır. İbadet, insanı manevi olarak yüceltir.

İbadet sayesinde insan Allah ile iletişim kurar. Ona yönelir, şükür bilinci gelişir, en önemlisi de kulluk görevini yerine getirir.  Bu görevin yerine getirilememesi demektir ki İslam dini bunu asla kabul etmez. İbadetsizlik imansızlığı da beraberinde getirir. İbadet imanı koruyan bir kalkan gibidir.  Ayrıca Allah yarattığı varlıkları sadece ibadet etsinler diye yaratmıştır. Ayette de bu şu şekilde belirtilmiştir. “Ben cinleri ve insanları, ancak bana ibadet etsinler diye yarattım” (Zariyat Suresi 56. Ayet) 

İnsan ibadetlerinde mola vermek yoktur. Hastayken bile göz ucuyla dahi olsa namaz kılmak gerekir. İbadet insan hayatı sona erinceye kadar devam eder."Sana ölüm gelinceye kadar Rabbine ibadet et!” (Hicr Suresi 99. Ayet) 

İbadet, insana Yaratıcı ile sürekli iletişim sağlar. Bu bilinçle yaşayan insan Allah’ı (c.c.)unutmaz. Allah’ın (c.c.) sevgisi kalbine yerleşir. İbadet insanı iyiliklere sevk eder, kötülüklerden uzaklaştırır. İbadet, insana dünya ve ahirette huzur, mutluluk ve güven verir.

İbadet; ilmin semeresi, ömür sermayesinin kazancı, kulun hasılatı, evliyanın en değerli varlığı, güçlülerin yolu, azizlerin payı, himmet sahiplerinin maksadı, erenlerin şiarı, er kişilerin mesleği ve basiret sahiplerinin sarıldığı yoldur. O, mutluluk vasıtası ve cennete götüren yoldur. Allah Tealâ buyurur: “Ben sizin Rabbinizim, o halde bana ibadet edin!” (Enbiya, 92). Yine şöyle buyurur: “Bu sizin için bir mükâfattır, sizin gayretiniz karşılığını bulmuştur.” (İnsan, 22)

Bütün sâliklerin arzusu olan bu yolun prensip ve maksatlarına bakıp üzerinde derince düşündüğümüzde; onun korku ve zorluklarla dolu, sarp geçitleri, büyük meşakkatleri, uzun mesafeli menzilleri, sarsıcı afetleri, sayısız engel ve maniaları, gizli tehlike ve sınırları, bolca düşmanları ve haydutları, taraftar ve mensupları çok az bulunan bir yol olduğunu görürsün. Zaten, olması gereken de budur.

Zira bu yol cennet yoludur ve böyle olması Rasulullah’ın (sallallahu aleyhi vesellem) şu sözünü de tasdik etmiş oluyor: “Cennet yolu insanın hoşlanmadığı şeylerle, cehennem yolu ise insanın hoşlandığı şeylerle doldurulmuştur.

İbadetlerin en önemli amacı; İnsanı yoktan var eden, en şerefli varlık olarak kılan, her türlü nimeti veren ve nimetlerini artıran yüce Allah’ın rızasını kazanmaktır. İnsan ibadet ettikçe şükür bilinci artar şükür bilinci arttıkça da Allah insan üzerindeki nimetlerini arttırır.  “Sadece sana ibadet eder ve yalnız senden yardım dileriz” (Fatiha 1/5) diye günde beş defa namazlarında tekrarlayan insanın hayatına bu bilinç yalnızca ibadet ederek ve ibadetlerde düzen sağlayarak yerleşir. Düzenli yapılan ibadetler sayesinde insanda ihlas, sabır, af, şükür ve tevazu bilinci gelişir. Kul hakkı yememe, gıybet etmeme gibi bilinçler gelişir.

İnsanlar çeşit çeşittir.Alimi var,cahili var,evliyası var, peygamberi var.Ama iş kullupa gelince fark yoktur.Herkes eşit olarak kulluk emirleriyle mükelleftir.

İbadetler insanın hayatına yön verir,huzur verir, mutluluk verir

Ne mutlu ki Allah'a kul olabilmek ve  O'nun peygamberine ümmet olabilmek

Selam ve mahabbetlerimle

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları