HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Recep Aydın

Recep Aydın

VALİ PARAYI MİLLETİN KALBİNDEN BULDU

14 Temmuz 2022 Perşembe Saat: 11:45

Öncelikli olarak Mübarek Kurban Bayramımız hepimize sağlık, sıhhat, afiyet getirmesini yüce Mevla’mdan dilerim. Bayramlarımız birlik ve beraberliğimizin tesisinde en önemli unsur olmuştur. Küslerin barıştığı, büyüklerin ellerinin öpüldüğü, küçüklerin sevindirildiği, fakir, zengin, idareci ayrımının yapılmadığı her kesimin bir olduğu, iri olduğu mübarek günlerimizin adıdır bayram… Bayramımız tüm İslam alemine kutlu olsun.

Böylesi günleri yaşadığımız bu günlerde dağ, taş, gece, gündüz demeden 19 ilçemizde geldiği günden bu tarafa mücadelesini, enerjisini takdir ettiğimiz, Ordu caddelerinde, ilçe köylerimizde aracından indiği anda etrafında Vali amca diye bağıran çocuklarımızla kucaklaşan ve onlarla çocuk olan ismin adı Vali Tuncay Sonel.

Bir gün il merkezimizde liselerimizden birinde yangın tatbikatına gitmiştim. Törenin bitimiyle neredeyse bizlerin üzerinden geçer gibi Ordu Valisine Vali amca diye tempo tutarak hücum eden öğrencilerimizin bu durumuna şahit oldum. Vali Sonel’in de öğrencilerden farklı olmayan tutumuna şahit olduğumda benim hissettiklerim de o manzara karşısında inanılmazdı.

Devlet ile vatandaş arasında ki mesafeyi kaldırmış gençlerle kucaklaşıyordu. Yine geçtiğimiz aylarda bir mahallemizde meydana gelen heyelanla birlikte olay yerine gelen Ordu Valisi ve karşısında yere oturmuş vaziyette bir ninemiz evi yıkılmış, her şeyini kaybetmiş gözleri yaşlı feryat ediyordu.

Hiç gecikmeden ninemize sarılan, gözlerinde ki yaşı elleriyle sildikten sonra yanaklarından öperek; “Ninem sen sağsın bu bize yeter. Sen merak etme devlet burada. Her şeyin tamam olacak EvelAllah. Merak etme sen”  diyerek ninemiz Vali tarafından teselli edildi. Yarın sabahın ilk ışıklarıyla ninemizin heyelanda kaybettiği her şey Vali tarafından köpeği dahil tamam edilmişti.

Bunları paylaşırken yıllar evvel bir olay aklıma geldi. Fiskobirlik iflasın eşiğine gelmiş, devlet fındık fiyatını verememiş, fındık üreticisi çaresiz kalmıştı. Dönemin Valisi bu durumu gördüğünde Ticaret Borsasının önünde sembolik olarak 5 Bin Lira’dan fındık alarak ülke genelinde fındığın fiyatının Ordu’dan oluşmasına vesile olmuş, fındık üreticisi bu çaresizlikten kurtarılmıştı. O günler fındık üreticisi için sembolik olarak fındık aldığı için öyle çok bazı güçler tarafından saldırılara uğramıştı, o günler de inanılmazdı.

Bugün bir ilçemizde, İlçe Belediyemiz tarafından düzenlenen güreş müsabakasının ardından güreş ağalığı açık artırması alanda yapılmak istendiğinde belirlenen güreş ağalığı ücreti tartışmalara sebebiyet verdiğini gören Devlet (Vali) bu duruma da kayıtsız kalmadı.

Valinin organizasyon alanına giderek düzenin bozulmaması adına çözüm üreterek meseleyi tatsızlaşmadan arındırarak güzelliğinin devamını sağlaması Ordu halkı ve bizleri oldukça mutlu etmiştir.

Hariçten gazel çalmak diye bir söz vardır. Yaralı parmağa merhem olmayı bilmeyen, bir ninenin yaşlı gözyaşlarını öperek dindirmeyi dahi bilmeyenler, Vali ağalık parasını nereden buldu demesinin, bizim tarafımızdan kıymeti yok hükmündedir.

Asparagas haber yapıp Ordu halkını kandırmaya çalışanlar bilsin ki, Vali o ağalık parasını devletin kasasından alıp, yine devletin yatırımlarına harcanması için İlçemize yatırım için aktarmıştır. Yani sözün özü o ki, Vali parayı milletinin kalbinden bulmuştur.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları