HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

29. MADDE

15 Ekim 2022 Cumartesi

Yasa nihayet meclisten geçti. "Sosyal Medya Yasası" olarak bilinen ve iktidar ile muhalefeti karşı karşıya getiren "Dezenformasyonla Mücadele Düzenlemesi" TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Düzenleme kapsamında halka yanıltıcı bilgi yayanlara bundan sonra 1 ila 3 yıl arası hapis cezası verilecek.

Yasada belirtilen hapis cezalarının tabi ne kadar caydırıcı olacağını da birlikte takip edeceğiz. Söz konusu düzenleme "sosyal medyada sansür" tartışmalarıyla iktidar ve muhalefet kanadı arasında tartışmalara da neden olmuştu.

Tartışmalara neden olan 29. madde ile halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak.

Madde ile yeni bir suç da tanımlanıyor. Türk Ceza Kanunu'na dezenformasyonla ilgili "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçu eklenmiş olacak.

Tartışmalara neden olan 29. Maddeye de bir göz atalım. Türk Ceza Kanunu'nun 217. maddesine ek yapan söz konusu 29. madde şöyle: "Madde 217/A (1) Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratma saikiyle ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.

(2) Failin, suçu gerçek kimliğini gizlemek suretiyle veya bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde, yukarıdaki fıkraya göre verilen ceza yarı oranında artırılır."

Bu düzenleme hala iktidarı ve muhalefeti karşı karşıya getirmeye devam etse de önümüzde ki süreçte yaşanacak olan gelişmeler tabi ki çok önemli. Her ne olursa olsun! Ülkemiz için hayırlı olur İnşallah.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları