HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
14 Haziran 2019 Cuma Saat: 10:28

129 BİN 695 ÖĞRENCİDE KARNE HEYECANI

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ordu’da 2018-2019 eğitim-öğretim yılı sona erdi. İl genelinde bugün 129 bin 695 öğrenci karne almasıyla birlikte 3 buçuk ay sürecek yaz tatili de başlamış oldu.
129 BİN 695 ÖĞRENCİDE KARNE HEYECANI

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ordu’da 2018-2019 eğitim-öğretim yılı sona erdi. İl genelinde bugün 129 bin 695 öğrenci karne almasıyla birlikte 3 buçuk ay sürecek yaz tatili de başlamış oldu.

İl genelinde toplam 618 okul da 9 bin 604 öğretmen ve 129 bin 695 öğrenci 2018-2019 eğitim-öğretim sezonuna veda etmiş olacak.

Türkiye genelinde, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören yaklaşık 18 milyon öğrenci, yarıyıl tatili dolayısıyla karne aldı. Tüm yurtta olduğu gibi Ordu’da da öğrenciler yarı yıl tatiline girmenin mutluluğunu yaşadı. 

Öte yandan uzmanlar öğrenci velilerine karne uyarısında bulundu. Karnelerindeki notlar nedeniyle öğrenciye kesinlikle ceza verilmemesi gerektiğine dikkat çeken Uzmanlar, “Zayıf notu olan öğrencilerin velileri sinirleri ile imtihan olacaklar.” dedi.

Her şeyden önce karnenin bir netice olduğunu belirten uzmanlar, velileri şu şekilde uyardı:

“Karne nedeniyle öğrenciye asla ceza verilmemeli. Öfkesini yönetemeyen velilerimiz oluyor ve evde yol kazaları yaşanıyor. Yavrularımıza kötü davranmak sonucu değiştirmez. Eğer çocuk baba ve annesinden şiddet göreceğini tahmin ederse karne notlarını değiştirme gibi hilelere başvurur. Çocuğumuzu hilekârlığa alıştırırız. Bundan kaçınmalıyız. Kabalık, şiddet, dayak, azar çocukları yalan söylemeye yöneltir. Korku ile kendini savunma refleksiyle çocuk yalan söyler. Çocuklarımızı yalana alıştırmamalıyız.”

Velilere yönelik uyarılarını sürdüren Uzmanlar, “Şiddet, dayak ve öfke çocukları ikiyüzlü davranmaya sevk eder, çocuklarımıza dürüst olmayı öğretmeliyiz. Zayıf not varsa dayak, şiddet, bağırıp çağırma ile düzelmez. Dolayısıyla çocuklarımıza sert davranmak ve onları dövmekle veya azarlamakla düzeltebileceğimiz bir şey yok. Aksine karne üzerine düşünebiliriz. Çocuğumuzun yeteneklerini geliştirdiği alanları ve geliştiremediği alanları daha iyi görürüz. Bir dahaki seneye hangi alanlarda daha çok ve netice alacak çalışmalar yapması gerektiğini tespit edebiliriz, çocuğumuzla bu derslerle ilgili ne gibi çalışma yapabileceğini konuşup tedbir alabiliriz.” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler : 129, BİN, 695, ÖĞRENCİDE, KARNE, HEYECANI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız