HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
20 Temmuz 2020 Pazartesi Saat: 09:59

“ÜRETİCİ YİNE MAĞDUR EDİLMEK İSTENİYOR”

            Tarım Bakanı Pakdemirli’nin Ordu’ya gelip fındık fiyatı hakkında konuşmamasını eleştiren Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Tarım Bakanı topu Cumhurbaşkanına atıp kurtulamaz.” diyerek tepki göste
“ÜRETİCİ YİNE MAĞDUR EDİLMEK İSTENİYOR”

            Tarım Bakanı Pakdemirli’nin Ordu’ya gelip fındık fiyatı hakkında konuşmamasını eleştiren Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Tarım Bakanı topu Cumhurbaşkanına atıp kurtulamaz.” diyerek tepki gösterdi.

            Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz açıklamasında şunları söyledi: “Tarım Bakanı Ordu’ya geliyor, üreticinin beklentisine yanıt vereceğine topu taca atıyor. Üretici rekoltenin ne kadar olduğunu merak ediyormuş gibi fiyattan değil de rekolteden söz ediyor. Biliyoruz ki açıklanan rekolteler bu zamana kadar gerçeği yansıtmadı. Bu yıl da rekolte söylendiği gibi 650 bin ton olmayacak. Fiyatı baskılamak için rekolteyi yüksek göstermeyi alışkanlık haline getirdiler. Bakanın fındık fiyatı konusunda topu taca atması yetmezmiş gibi uzun süredir suskun olan Milletvekili Gündoğdu, 18 yıldır üreticileri mağdur etmediklerini söyleyebiliyor. Oysa AKP iktidarı 18 yıldır kapitalizmin gereği olarak üreticileri mağdur ederek tarım tekellerine hizmette sınır tanımıyor.”

            Üretici yine mağdur edilmek isteniyor

            Tarım Bakanı Pakdemirli’nin ve milletvekili Gündoğdu’nun açıklamalarını değerlendiren Poyraz, “AKP iktidarı 18 yıldır uyguladığı tarım-fındık politikalarıyla üreticileri tarım tekellerinin işçisi haline getirdi. TMO’nun göstermelik alımlarıyla “sahip çıkma oyununa” devam etti. Açıklanan fiyatlar maliyeti bile kurtarmadı. Fındık tekelleri, şirketleri yaptıkları ihracatla ve kazandıkları paralarla övünürken üreticinin ürününü ucuza kapmayı ana politika haline getirdiler. İktidar da bunun yasal yükümlülüklerini hazırladı.

            Fındık en az 28.5TL olmalı

            Bizler parti olarak üreticinin talebini dikkate alıyoruz. Bu nedenle iktidarın ve tekellerin gerçeği çarpıtan açıklamaları yerine üreticinin ürününe istediği fiyatın taban fiyat olması gerektiğini vurguluyoruz. Üretici maliyet hesabını yaptı ve ürününün fiyatının 28.5TL olması gerektiğini açıkladı. Maliyet hesabı yapılmadan açıklanan fiyatlar gerçekçi değil. İktidar üreticinin talebine göre fiyat açıklamalı ve alım sınırı koymamalıdır. Ancak o zaman üretici mağdur olmaz. TMO alımda kota koyduğunda tarım tekellerine olumlu mesaj vermiş demektir.

            Üretici ürününe sahip çıkmalı

            Üreticinin bekleyen olmaması gerektiğini vurgulayan Poyraz, “Üreticiler örgütlenip tek vücut ses çıkarmalı. Ürününün, emeğinin karşılığını almada ısrarlı olmalıdır. Her yıl yapılan tartışmaların bitmesi için üreticilerin siyasi yaşama da müdahale etmesi gerekir. Tarımda yaşanan sorunların kaynağı da siyasi. Üreticiler kendi çıkarlarını düşünen bir iktidar mücadelesine de katılmalılar ki, kesin çözüm elde edebilsin. Tarımda yaşanan sorunun çözümü, demokratik halkçı bir iktidardır.” dedi.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız