HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
25 Ekim 2021 Pazartesi Saat: 11:06

TORUN: VATANDAŞ CİDDİ BİR GELECEK ENDİŞESİ YAŞIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Veli Ağbaba, çeşitli programlara katılmak üzere geldikleri Ordu’da Ünye ilçesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ettiler. Torun, Ünyeli esnaf ve vatandaşların sorunla
TORUN: VATANDAŞ CİDDİ BİR GELECEK ENDİŞESİ YAŞIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Veli Ağbaba, çeşitli programlara katılmak üzere geldikleri Ordu’da Ünye ilçesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ettiler.

Torun, Ünyeli esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi, taleplerini not aldı, çözüm önerileri sundu.

Ziyaretlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Torun, “Biz sadece eleştiri getirmiyoruz, çözüm önerilerini de ortaya koyuyoruz. İktidar olduğumuzda Türkiye’nin daha iyi yönetildiğini, sorunlarının nasıl çözüldüğünü göstermiş olacağız” dedi.

Esnaf ve vatandaşlardan seçimlerde çözüm için kendilerine destek olmasını isteyen Torun, “Bugün Ünye’mizdeyiz, vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Onları dinliyoruz, sorunların çözümünü anlatıyoruz. Tabi içinde bulunduğumuz durum gerçekten sorunlu, vatandaş kaygılı, ciddi bir gelecek endişesi yaşıyor. 

Gelirinin azaldığının ama giderlerinin her geçen gün arttığının ve kışı nasıl geçireceklerinin kaygısı içindeler. Biz sadece eleştiri getirmiyoruz, çözüm önerilerini de ortaya koyuyoruz. İnşallah gelecek olan, gelmekte olan sürecimizde bu sorunları hep birlikte çözeceğiz. Böylelikle Türkiye’nin nasıl daha iyi yönetildiğini, sorunlarının nasıl çözüldüğünü göstermiş olacağız” diye konuştu.

“TÜM TARIM ÜRÜNLERİ DESTEKLENMELİ” 

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, fındık üretiminde Ordu’nun, kuru kayısı üretiminde Malatya’nın dünya pazarında başı çektiğini ve bu iki stratejik ürünün ve tüm tarım ürünlerinin desteklenmesi gerektiğini savundu.

Ağbaba, tarım ürünlerinin desteklenmesinin öneminin pandemi döneminde daha da iyi ortaya çıktığını ifade ederek, “Ordu ili, kendi seçim bölgem Malatya ile biraz bir birine benziyor. Birisi dünya fındık üretiminin neredeyse tamamına yakınını karşılıyor. Malatya’da kuru kayısı üretiminin neredeyse tek başına tamamını karşılıyor. İkisinin de stratejik ürün olarak desteklenmesi gerekiyor. Doğrusu tüm tarım ürünlerinin desteklenmesi gerekiyor. Yaşadığımız hem pandemi hem de kriz döneminin bize vermiş olduğu en büyük ders budur” şeklinde konuştu. 

Ranta dayalı ekonomide geçici olarak büyüme ve zenginleşme olduğunu, ama üretimin olmadığı yerde devamlılığın olmadığını sözlerine ekleyen Ağbaba şunları söyledi:

“Üretimin olmadığı yerde zenginlik olmadığını hep beraber gördük. Türkiye bir ekonomik buhran, bir ekonomik krizi yaşamakta. Bir çöküntü ile karşı karşıyayız. Esnafın durumu ortada. Ancak bir iktidar değişimi olursa, hukuku egemen kılarsanız, demokrasiyi egemen kılarsanız dolar da düşer, işsizlikte azalır. Tercihleri doğru yaparsanız ekonomi de düzelir, esnafın durumu da düzelir.”  

Torun ve Ağbaba’ya ziyaretlerinde CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Ordu İl Başkanı Atilla Şahin, Ünye İlçe Başkanı İsa Maral ve partililer eşlik etti.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız