HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Temmuz 2023 Perşembe Saat: 16:06

DERE YATAKLARI ELDEN GEÇİRİLİYOR

  8-10 Temmuz tarihlerinde yaşanan aşırı yağışların neden olduğu sel felaketinin yaralar
DERE YATAKLARI ELDEN GEÇİRİLİYOR

 

8-10 Temmuz tarihlerinde yaşanan aşırı yağışların neden olduğu sel felaketinin yaraları sarılırken sele neden olan dere yataklarının düzenlenmesine ilişkin çalışmalar çok yönlü olarak devam ediyor. Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe bir yandan belediye eliyle çalışmaları koordine ederken diğer yandan DSİ başta olmak üzere ilgili kurumlar nezdinde dere yataklarında yaşanan sorunların çözümüne ilişkin girişimlerde bulunuyor. 

 

GÜLYALI’YI VURAN SELDEN SONRA DERE YATAKLARINA YAKIN TAKİP 

 

İklim şartlarındaki yaşanan değişimin altını çizen Başkan Tepe, “Son yıllarda yağış rejiminde önemli değişimler meydana geldi.  Saatler içerisinde taşkına sebep olabilecek türde ani ve yoğun yağışlarla karşılaşıyoruz. Hendek olarak dahi nitelediğimiz küçücük kanallardan bile dere yatağı hacminde sular geliyor. Bu yüzden yerleşim yerlerimizi değişen şartlara uyumlu hâle getirmek zorundayız. Buradaki yaklaşımımız, sorumluluk sahası ayırt etmeksizin elimizi taşın altına koyarak inisiyatif almak ve sonraki aşırı yağışlarda benzer manzaralarla karşılaşmamaktır. Yaşadıklarımızdan ders alarak eksiklikleri gidermek ve zamanın şartlarına uygun adımları atmak görevimizdir. Halkımızın bizlere olan teveccühünün gereği olarak Gülyalı’nın geleceğini düşünerek gereken neyse yapıyoruz” dedi. 

 

DEĞİRMENDERESİ ÜZERİNDE DE DÜZENLEME YAPILIYOR

 

Gülyalı Belediyesi olarak ilçe merkezinde taşkına neden olan önemli bir sorunu geçtiğimiz günlerde çözüme kavuşturulduğunu belirten Başkan Tepe, “Diğer dere yataklarıyla ilgili düzenlemelerimiz devam ediyor. Örneğin, Ürümbey mahallemizdeki Değirmendere’yi besleyen ve taşkına neden olan kollardan biri üzerinde de su taşıma kapasitesini artıran ve tıkanmayı engelleyen 1.5x1.5 m’lik dev bakslar yerleştirdik. Yeniköy mahallemizde taşkınları engelleyici tedbirler alıyoruz” dedi. 

 

İLGİLİ KURUMLARLA ORTAK HAREKET EDİYORUZ

 

Dere yataklarıyla ilgili düzenlemelerde ilgili kurumlarla koordineli çalışıldığını ifade eden Başkan Tepe, “Geçtiğimiz günlerde Valilikte üst düzey yöneticilerle toplantılar gerçekleştirdik. İlçemizde atılması gereken adımları ele aldık. Selin yaşandığı ilk andan itibaren DSİ başta olmak üzere ilgili kurumlarımızın idarecileriyle sahada tespitlerde bulunduk. Dere yataklarının düzenlenmesi konusunda DSİ ekipleri de ilçemizde çalışmalar yürütüyor. Kurumlarımızla her an irtibat hâlindeyiz. Sorunlarından arınmış bir Gülyalı için birlikte hareket etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : DERE, YATAKLARI, ELDEN, GEÇİRİLİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız