HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Temmuz 2023 Salı Saat: 12:50

SÖNMEZ’DEN YAPILANDIRMA UYARISI

Ordu SMMMO Oda Başkanı M.Ender Sönmez vergi, sgk ve birçok kamu kurumuna olan borçların yapılandırılması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunarak 7440 Sayılı Af Kapsamı İlk İki Taksit veya Peşin Ödemeler 31/07/2023 tarihine kadar yap
SÖNMEZ’DEN YAPILANDIRMA UYARISI

Ordu SMMMO Oda Başkanı M.Ender Sönmez vergi, sgk ve birçok kamu kurumuna olan borçların yapılandırılması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunarak "7440 Sayılı Af Kapsamı İlk İki Taksit veya Peşin Ödemeler 31/07/2023 tarihine kadar yapılmalıdır" dedi.

Başkan Sönmez açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “7440 Sayılı Kanun ile 31/12/2022 vade tarihine kadar olan vergi, sgk ve birçok kamu kurumuna olan borçların yapılandırılması, matrah artırımı imkanı getirilmiş olup Cumhurbaşkanı kararı ile başvuru süresi ile yalnızca ilk taksit ödeme süresi bir ay uzatılmıştı. Kanun kapsamından faydalanmak isteyenlerce de 03/07/2023 tarihine kadar  başvurular gerçekleştirilmiştir.

İlgi kanun ile vergi mükellefleri, işverenler veya vatandaşların kanun kapsamındaki mevcut borçlarının işlemiş faizleri silinerek yeni oranlara göre güncellenmiş, peşin veya 48 aya kadar taksitle ödeme imkanı sunulmuştu. Kanunda yapılandırma ihlal halleri belirlenmiş olup, ihlal olması halinde 31/12/2022 öncesi borçlar eski haline dönecek ve ilgili idare tarafından ödeme emri tebliği ile tahsili yoluna gidilebilecektir. Ödeme yöntemini peşin seçenler ile taksitli ödeme planı tercih edenler ilk taksitini 31 Temmuz 2023’e kadar ödemesi gerekmektedir. Başvuru esnasında taksitli ödeme yöntemini seçenler yapılandırmanın tamamını peşin öderlerse ayrıca peşin ödeme indiriminden faydalanabilirler.

Ayrıca bazı mükellefler vergi incelemelerine muhatap olmamak için matrah artırımında bulunmuştur. Matrah artırımı hükümlerinden faydalanmak için 31 Temmuz 2023 tarihine kadar peşin ödemelerin veya ilk iki taksitin ödenmesi zorunludur. Matrah artırımı ihlali halinde mükellefler üzerindeki inceleme koruması kalkacak ve her an inceleme ile muhatap olunabilecektir.

İzleyen taksit ödemeleri ise aylık dönemler halinde devam edecektir. İlk iki taksitin ödenmesi şartıyla bir hesap döneminde en fazla üç taksit ihlal hakkı bulunmaktadır.

Kanun haklarından faydalanmak için peşin ödemenin veya ilk iki taksitin mutlak surette 31 Temmuz 2023 tarihine kadar ödenmesi zorunludur. “

 

Anahtar Kelimeler : SÖNMEZ’DEN, YAPILANDIRMA, UYARISI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız