HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Ağustos 2023 Çarşamba Saat: 17:05

“KURULDAKİ KAZILAR HIZLANDIRILMALI”

DOKASİFED Başkanı Samet Aktaş ve OGİD Başkanı Altuğ Sönmez, Ordu turizmi ve kurul kalesi çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.
“KURULDAKİ KAZILAR HIZLANDIRILMALI”

DOKASİFED Başkanı Samet Aktaş ve OGİD Başkanı Altuğ Sönmez, Ordu turizmi ve kurul kalesi çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Kurul kalesinde yapılan çalışmalarının tamamlanmasının Ordu turizmine ivme kazandıracağını belirten Aktaş ve Sönmez, Ordu’ya yeni bir müze yapılmasını da istediler.

Ordu’nun turizm konusunda çok büyük kozları olduğunu belirten Aktaş ve Sönmez’in açıklamalarının satır başları:

“Ordu’nun turizmde attığı adımlar ve karşılığında turizm pastasından her geçen yıl daha fazla pay alması şüphesiz bizleri oldukça mutlu etmekte. Şehrimizin doğal güzelliklerinin yanı sıra, son yıllarda ilimizde çekilen diziler ve filmler de Ordumuzun güzelliklerinin tanınırlığını artırmış ve her yıl ekonomisine turizmden daha fazla katkı sağlayan bir il haline dönüştürmüştür. Ordu’nun turizm pastasından daha fazla pay alması adına çalışmalar yürüten herkese emekleri nedeniyle teşekkür ediyoruz.

ORDU’NUN TURİZM KONUSUNDA ÇOK BÜYÜK KOZLARI VAR

Ordu’ya turizmde çağ atlatacak projelerden birisi de Kurul kalesinde yürütülen çalışmalardır. Geçtiğimiz yıllarda bulunan Kibele heykeli ve ulusal ile uluslararası arkeoloji camiasında yarattığı etki dün gibi hafızalardadır. Hatta bulunduğu günden yerinden çıkarıldığı güne kadar Kurul kalesinde kibeleyi görmek için insanların yarattığı izdiham da kolay unutulmayacak görüntülerdendir. Ordu’nun elinde turizmde kullanılmayan çok büyük kozlar bulunmaktadır.

KAZI ÇALIŞMALARI HIZLI İLERLEMİYOR

Bunlardan biri kurul kazılarıdır. Uzun yıllardır devam eden kazılarda ilerleme derecesi 2023 itibariyle yüzde 60. Ekonomik olarak kazılara verilen desteğin yetersiz kalması nedeniyle kurul kazıları hızlı ilerleyememektedir. Buna rağmen kazılarda sağlanan ilerleme ile birlikte Kurul Kalesi insanlar tarafından ziyaret edilebilecek düzeye gelmiştir. Gerekli yatırımlarla kurul turistlerin ziyaretine açılabilir. Bu sayede yüzbinlerce turist kaleyi ziyaret edebilir. Bu da ilimize ciddi bir ekonomik katkı sağlayabilir. Şehrimizi yönetenlerin bu konu hakkında gerekli kararları almasını temenni ediyoruz.

ORDU’YA MÜZE YAPILMALI

Bir diğer kozumuz ise Kibele heykeli. Restorasyonu tamamlandı fakat Ordu’da fiziki şartları uygun bir müze olmamasından dolayı Ordu’ya getirilemedi. Yetkililere bir çağrımızda müze konusundadır. Sadece Kibele değil kurul kazılarında çok sayıda eser gün yüzüne çıkarıldı. Kibele ve tüm bu eserlerin sergilenebileceği yeni bir müze yapımı talebimizdir.

 

Anahtar Kelimeler : “KURULDAKİ, KAZILAR, HIZLANDIRILMALI”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız