HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Ağustos 2023 Pazartesi Saat: 13:49

ESNAFA KIZILAY’DAN KONTEYNER

Türk Kızılay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hataydaki engelli araç tamirhanesi yıkılan 64 yaşındaki Fahrettin Yılmaza konteyner desteği verdi.   Depremzedelere yönelik yardım çalışmalarını sürdüren Türk Kızılay, bölgede engel
ESNAFA KIZILAY’DAN KONTEYNER

Türk Kızılay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'daki engelli araç tamirhanesi yıkılan 64 yaşındaki Fahrettin Yılmaz'a konteyner desteği verdi.
 
Depremzedelere yönelik yardım çalışmalarını sürdüren Türk Kızılay, bölgede engelli aracı tamiri işi yapan bir esnafa destek oldu. Hatay’ın Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi'nde engelli araç tamirhanesi bulunan 64 yaşındaki Fahrettin Yılmaz, deprem sonrası yıkılan iş yerinin enkazından çıkarabildiği malzemelerle az hasarlı evinde çalışmaya devam etti. Tamir işlerini üzeri kapalı çatı katında sürdürmeye çalışan Yılmaz’ın, arızalı engelli araçlarını buraya çıkarmakta zorluk yaşadığını Hatay Elektronik Cihaz Tamircileri Odası ile iş birliğiyle tespit eden Kızılay da Yılmaz'ın evinin bahçesine konteyner kurdu.
 
“Yeni konteyner iş yerimde engelli araçlarının tamirine başladım”
 
Türk Kızılay’ın verdiği destek sayesinde yeniden işinin başına dönmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Yılmaz, “Depremde zarar gören çok sayıda engelli aracını tamir ettim. Allah devletimize zeval vermesin. Şu an yeni konteyner iş yerimde engelli araçlarının tamirine başladım. Elimden geldiğince insanlara yardımcı oluyorum.” dedi.
 
“İş dünyasının tekrar çalışabilmesi çalışmalar yapıyoruz”
 
Türk Kızılay Hatay Şube Başkanı Kudret Özbakış da kentte hayatın normalleşmesi, iş dünyasının tekrar çalışabilmesi ve göçün engellenmesi için çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlattı. Küçük ölçekli işletmelerin desteklemek için esnafa yardım yaptıklarını aktaran Özbakış, “Engelli araçların tamiratıyla ilgili bölgemizdeki tek usta olan Fahrettin ustanın iş yeri yıkıldığından dolayı bakım ve onarımla ilgili aksaklıkları tespit ettik. İşini daha rahat yürütebilsin diye Türk Kızılay olarak konteyner temin ettik." ifadesini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler : ESNAFA, KIZILAY’DAN, KONTEYNER

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız