HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Ağustos 2023 Çarşamba Saat: 10:15

81 İLDE EŞ ZAMANLI DENETİM

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatıyla 81 ilde 21 Ağustos - 8 Eylül 2023 tarihleri arasında toplu tüketim yerlerine yönelik eş zamanlı olarak gıda denetimleri gerçekleştiriliyor.
81 İLDE EŞ ZAMANLI DENETİM

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatıyla 81 ilde 21 Ağustos - 8 Eylül 2023 tarihleri arasında toplu tüketim yerlerine yönelik eş zamanlı olarak gıda denetimleri gerçekleştiriliyor.

Konu hakkına açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz; “Tarladan sofraya kadar gıdanın her adımını kontrol altında tutmak ve vatandaşlarımıza güvenilir gıda sunmak Tarım ve Orman Bakanlığımızın asli görevleri arasında bulunmaktadır. Gıda sektöründe yer alan işyerlerine düşen en büyük sorumluluk ise; gıda mevzuatıyla belirlenen genel ve özel hijyen kurallarını doğru ve eksiksiz biçimde uygulayarak, gıdaların hastalık etmenleri ile bulaşmasını önlemek ve tüketici sağlığını korumaktır" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın talimatıyla ülkemiz genelinde 21 Ağustos - 8 Eylül 2023 tarihleri arasında eş zamanlı olarak gıda denetimleri gerçekleştirilecek" diyerek İl Müdürü Yılmaz, “Ülkemiz genelinde gerçekleştirilen eş zamanlı denetimler kapsamında ilimizde de İl/İlçe Müdürlüklerimizde görevli gıda denetim ekiplerimiz tarafından denetimler sıklaştırılmıştır. Özellikle yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte oluşabilen gıda kaynaklı salgın ya da vaka olaylarıyla karşılaşmamak ve tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak için ilimiz genelinde toplu tüketim yerlerinin denetimlerine ağırlık vermiş bulunmaktayız. İlimizde rutin olarak yıl boyunca gerçekleştirilen denetim ve kontrollere ilaveten özellikle yaz aylarında riski artan lokanta, restoran,  kafe,  dönerci,  fast-food,  otel gibi toplu tüketim yapılan yerlerde denetimler arttırılmıştır" diye konuştu.

Denetimlerde özellikle toplu tüketim yerlerinin kayıt altına alınıp alınmadığı; izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, hijyen ve muhafaza koşullarına uyulup uyulmadığına yönelik denetimlere ağırlık verildiğini vurgulayan İl Müdürü Yılmaz, “Denetimlerde gerekli görülmesi halinde numune alınmakta ve uygun olmayan işletme ve ürünlerine idari yaptırım uygulanmaktadır. Vatandaşlarımız gıda güvenilirliği ile alakalı ihbar ve şikâyetleri için, 7/24 Alo 174 Gıda hattını arayabilir ya da diğer erişim kanallarımız olan Web Chat, Mobil Uygulama, e-Devlet, WhatsApp ihbar hattımız (501 174 0 174 ) ve e-posta ([email protected]) üzerinden irtibata geçebilirler" açıklamasında bulundu.

 

Anahtar Kelimeler : 81, İLDE, , ZAMANLI, DENETİM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız