HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Eylül 2023 Çarşamba Saat: 14:10

DEMOKRASİ FORUMU MESUDİYE’DE TOPLANIYOR

Cumhuriyet’in 100. yıldönümünü kutlamak için, küçük bir Karadeniz ilçesi olan Mesudiye’de uluslararası bir sempozyum düzenleniyor. Türkiye’de başka bir benzeri bulunmayan Mesudiye Kurultayı’nı 33 senedir aralıksız sürdüren Ord
DEMOKRASİ FORUMU MESUDİYE’DE TOPLANIYOR

Cumhuriyet’in 100. yıldönümünü kutlamak için, küçük bir Karadeniz ilçesi olan Mesudiye’de uluslararası bir sempozyum düzenleniyor.

Türkiye’de başka bir benzeri bulunmayan Mesudiye Kurultayı’nı 33 senedir aralıksız sürdüren Ordu’nun Mesudiye ilçesi, 2010 yılında kurultayda aldıkları bir kararla Cumhuriyetin 100’üncü yıldönümünde Dünya Demokrasi Forumu’nu (DDF’2023) Mesudiye’de yapmak için sürdürdükleri çalışmanın son aşamasına geldi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Dünya Demokrasi Forumu (DDF’2023) Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aziz Ekşi, şu bilgileri paylaştı:

2002 yılında kurulan ve gönüllü bir organizasyon olan Mesudiye Gelişme Vakfı (MEGEV) olarak Dünya Demokrasi Forumu’nu 14-16 Eylül 2023 tarihleri arasında Mesudiye Yılmaz Korkmaz Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. Toplantıda ‘demokrasi’ kavramı tartışılacak ve dünyadaki örneklerden dersler çıkarılacak. Forumda; Dünyanın demokrasi haritası, demokrasinin güncel sorunları, iklim değişikliği ve demokrasi, iş dünyası ve demokrasi, demokrasi ve yerel yaşam, demokrasi ve sivil toplum gibi konular tartışılacak. Çoğu bilim insanı olmak üzere 31’i Türkiye’den, 8’i yurtdışından olmak üzere toplam 39 konuşmacı görüşlerini açıklayacaklar.”

 

DÜNYA DEMOKRASİ FORUMU’NDA NELER TARTIŞILACAK?

Dünya Demokrasi Forumu’nda “Dünya’nın Demokrasi Haritası ve Geleceği”, “Demokrasi’nin Güncel Sorunları”, “Demokrasi ve Ekoloji/İklim Değişikliği ve Gıda Güvencesi”, “Demokrasi ve Ekonomi/İş Dünyası”, “Demokrasi ve Yerel Yaşam/Yerel Yönetim”, “Demokrasi ve Sivil Toplum”, “Demokrasi ve Katılım” konuları tartışılacak, kapanış oturumunda da Forum’un Bildirgesi tartışılarak yayınlanacak.

 

TÜRKİYE VE YURTDIŞINDAN ÖNEMLİ İSİMLER FORUM’A KATILACAK

Forumun ilk günü olan 14 Eylül Perşembe günü; DDF’2023 Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aziz Ekşi, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ve Ordu Valisi Muammer Erol’un açılış konuşmaları ile program başlayacak.

Gazeteci-Yazar Oktay Ekşi, Sabancı Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Nişantaşı Üniversitesi’nden Prof. Dr. Çiğdem Üstün, Şili’de Pontifica Üniversitesi’nden Prof. Dr. David Altman Olin, Gana’dan (Afrika) Motion Hareketi Kurucusu Max Koffi, Ankara Medipol Üniversitesi’nden Dr. M. Minhaj Khan (Hindistan), Sabancı Üniversitesi’nden Doç. Dr. Berk Esen, Beykoz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kasım Ahmet Han ile Prof. Dr. Burak Küntay, Sabancı Üniversitesi’nden Doç. Dr. Özge Kemahlıoğlu, Ordu Barosu Başkanı Av. Sibel Torun, Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. İnci Gökmen,  Karadeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Orta Asya Sorumlusu Keigo Obara (Japonya), ABD Tarım Bakanlığı’ndan Tarım Ataşesi Michael G. Francom, Birleşmiş Milletler UNDP-GEF Programı’ndan Gökmen Argun, Yazar İbrahim Gündüz programda görüşlerini paylaşacaklar.

15 Eylül Cuma günü; Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ünal Zenginobuz, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Kırklareli Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sinan Alçın, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Diren, Kalkınma Atölyesi’nden Ertan Karabıyık, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Samet Aktaş, Işık Üniversitesi’nden Doç. Dr. Seda Demiralp, Marymont Üniversitesi’nden (ABD) Prof. Dr. Sarah Fischer, Mesudiye Güzelce Köyü Derneği Başkanı Av. Seval Adalı, Ankara Kent Konseyi’nden Halil Ecer, Mimar Nevzat Sayın, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Birmingham Üniversitesi’nden (İngiltere) Prof. Dr. Vivien Lowndes, Işık Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rabia Karayaka Polat, Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mine Eder, Reform Enstitüsü Direktörü Mehmet Ali Çalışkan, Oy ve Ötesi Derneği Başkan Yardımcısı Hande Turan, Tunus İnsan Hakları Birliği’nden Najet Zammouri, (Mesudiye) Güzle Köyü Derneği Başkanı Necla Yılmaz, Sivil Sayfalar’dan Rümeysa Çamdereli bildiri sunacaklar.

Anahtar Kelimeler : DEMOKRASİ, FORUMU, MESUDİYE’DE, TOPLANIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız