HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Eylül 2023 Çarşamba Saat: 12:31

EMEP, “SAKİNŞEHİRE DOLGU YAKIŞMAZ”

            Emek Partisi Ordu Perşembe İlçe Örgütü Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan’ın deniz dolgusu projesi hakkında yaptığı açıklamayı eleştirerek, “Deniz dolgusuyla kıyı korunmaz. Denizden arazi elde
EMEP, “SAKİNŞEHİRE DOLGU YAKIŞMAZ”

            Emek Partisi Ordu Perşembe İlçe Örgütü Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan’ın deniz dolgusu projesi hakkında yaptığı açıklamayı eleştirerek, “Deniz dolgusuyla kıyı korunmaz. Denizden arazi elde edilmez.” diyerek tepki gösterdi.

 

            Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan’ın deniz dolgu projesinin doğru olduğunu iddia edip karşı çıkanları eleştirmesine tepki gösteren Emek Partisi Perşembe İlçe Başkanı Erkut Yılmaz, “Parti olarak Perşembe ilçemizin sakinşehir olarak değerlendirilmesini savunuyoruz. Sakinşehirde doğal yapı korunur. Deniz doldurularak alan kazanmak doğru bir proje değil. “Damlaya damlaya göl olur” atasözü tam da Perşembe kıyılarında yaşanıyor. Küçük küçük dolgularla kıyılar kullanılmaz oldu.” dedi.

 

            Projenin ÇED süreci devam ediyor

            Belediye Başkanı Tandoğan’ın projenin ÇED’in çıktığıyla ilgili iddiası doğru olmadığını belirten Yılmaz, “Projenin ÇED süreci devam ediyor. Hatta dolgu için taş ocağının da ÇED süreci yeni başladı. Süreci takip ediyoruz. Sakinşehir balık çiftlikleriyle kirletiliyor. Yetmiyor dolgu yapılıyor. Projenin eski olduğunu belirten Sayın Tandoğan haklı. Bu projeyi Selami Çarkçı döneminde çizildi, yapılmak istendi ancak tepkiler nedeniyle gerçekleştirilemedi. Şimdi Büyükşehir Belediyesi ile yapılmak isteniyor. Büyükşehir Belediyesi’nin işi denizleri doldurmak. Ünye’den Gülyalı’ya kadar her tarafta deniz dolgusu projeleri var. Dediğimiz gibi damlaya damlaya denizler beton oluyor.” dedi.

 

            Çevrecilik betonla olmuyor

            Yılmaz, parti olarak ekolojik dengeyi gözettiklerini vurgulayarak, “İklim değişikliği derdini herkes dillendiriyor ancak betonlaşma da o oranda devam ediyor. Denizlerin doldurulmasının da etkisi biliniyor. Bisiklet ve yürüyüş yolu için deniz doldurulmaz. Sakinşehirde bisikletin kullanılmasını teşvik edilmeli. Sahilde bisiklet yolu yeterli değil. Şehir içinde de bisiklet yolu olmalı ki, şakinşehir rahatlasın.

Göstermelik bisiklet yolu betonlaşmaya ve şirketlere para kazandırmaya yarıyor. Deniz dolgusuna karşı çıkıyoruz., ÇED çıktığında da yargı süreci için desteğimizi vereceğiz. Deniz dolgusu için taşınacak taşların gelip gideceği kamyonların vereceği rahatsızlık ve tehlikeleri bile tartışmıyoruz. Bir kez daha vurgulayalım ki, projeyi okuduk ve yanlış bir proje olduğunu bir kez daha vurguluyoruz.” dedi.

 

            Makam sızlanma yeri değil

            Yılmaz, “Sayın Tandoğdu, yaptığı önemli işleri basının ve kamuoyunun görmediğini belirtiyor. Demek ki, yok ve gören yok. Makam dert yanma yeri değil. Hele yanlışları söyleyenleri suçlama, karalama yeri hiç değil. Yöneticilerin eleştirileri ve tepkileri hazmetme gücü olmalı. Alınganlıkla görev yapılmaz. Bir kez daha vurguluyoruz ki, sakinşehire zarar verilmesin. Sayın Tandoğan’a çağrımız, kent konseyi benzeri bir toplantıyla Perşembe’yi tartışalım. Öncelikleri belirleyelim, taşın altına elimizi biz de sokalım. Yaşanabilir Perşembe nasıl olmalı, tartışalım.” dedi.

Anahtar Kelimeler : EMEP, “SAKİNŞEHİRE, DOLGU, YAKIŞMAZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız