HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Eylül 2023 Pazartesi Saat: 13:25

“YAYLALAR ARASI KESİNTİSİZ ULAŞIM OLACAK”

Karadeniz yaylalarında kesintisiz, kolay ve konforlu ulaşımın sağlanması amacıyla hayata geçirilen Yeşil Yol Projesi’nin Akkuş etabında beton yol çalışmaları devam ediyor.   Karadeniz Bölgesinde 9 ilin yaylaların
“YAYLALAR ARASI KESİNTİSİZ ULAŞIM OLACAK”

Karadeniz yaylalarında kesintisiz, kolay ve konforlu ulaşımın sağlanması amacıyla hayata geçirilen Yeşil Yol Projesi’nin Akkuş etabında beton yol çalışmaları devam ediyor.

 

Karadeniz Bölgesi'nde 9 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Akkuş’ta daha önce Salman, Dağyolu, Taz Yaylası yollarında 16 km’lik yolun tamamlandığı projede son olarak Çekiçoba yaylasına giden güzergâhta çalışmalar başladı. Toplamda 3 km uzunluğundaki yolda Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Ak Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve muhtarlarla birlikte incelemelerde bulundu.

 

“Bölge Turizmi İçin Önem Arz Eden Bir Proje”

Yeşil yol projesinin bölgede turizmin gelişmesi noktasında büyük önem arz eden bir proje olduğuna değinen Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, “İlçemizin güzelliklerinin tanıtımını amaçlayan, turizm çalışmalarımıza katkı sunacak projelerden bir tanesi de Yeşil Yol projesi. Daha önce ilçemizde 16 km yolun bittiği Yeşil Yol projemizin şuanda Çekiçobası’na giden güzergâhtaki çalışmalarını inceledik. Bu etapta 3 km’lik bir yolu betonla buluşturularak yaylalara giden yollarımızda ulaşım kalitesini artıracağız. Samsun'dan Artvin'e kadar devam eden bu yolda Akkuş’umuzun da olması bizler için hem ekonomik hem turistik açıdan ciddi bir kazanım. Bu yolun yapılmasında emekleri olan başta Milletvekilimiz Mustafa Hamarat’a, Dokap Başkanlığımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İlçemize ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Ak Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat ise Yeşil Yol projesinin turizm temelli kalkınmayı amaçlayan ve bölgede üretilen ürünlerin turistlerle buluşmasını sağlayan bir proje olduğunu belirterek, “Yeşil Yol Projesi ile yerli ve yabancı turistlerin Samsun'dan Artvin'e kadar daha konforlu ve güvenli ulaşım sağlamaları hedefleniyor. Şuanda Akkuş ilçemizde yapılacak olan 40 Km’lik çalışmaların Çekiçoba yaylasına giden kısmındayız. Buradaki amaç yolu kısaltmadan tüm güzelliklerin doya doya yaşanmasını sağlamak. Bu proje DOKAP ve Büyükşehir aracılığıyla yürütülen ve geçtiği bölgelerde turizm temelli kalkınmayı amaçlayan ve bölgede üretilen ürünlerin turistlerle buluşmasını sağlayan çok güzel bir proje. Bu yol bittiğinde Samsun Havaalanına inen bir turist toplamda 4 bin km’yi bulan yayla yollarında rahat bir şekilde gezisini yapabilecek. Ben projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : “YAYLALAR, ARASI, KESİNTİSİZ, ULAŞIM, OLACAK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız