Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 13:39 “KİVİDEN GELİR TEHLİKE ALTINDA!”
- 13:25 METRUK BİNALAR BİR BİR YIKILIYOR
- 13:13 SANKON HEYETİNDEN VALİ MUAMMER EROL’A ZİYARET
- 13:06 “GÜNCELLENMEYEN TEK ŞEY MEMUR MAAŞLARI”
- 12:16 PLANSIZLIĞIN BEDELİ VATANDAŞA ÖDETTİRİLİYOR
- 11:57 BAŞKAN TAVLI’DAN EMEKÇİLERE ANLAMLI ZİYARET
- 11:46 FATSA’DA YOĞUN ÇALIŞMA
- 11:17 TURİZM İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI
- 11:06 İSTANBUL DEPREMİ GÜNDEMİ GERİDE BIRAKTI
- 10:57 ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN VELİLERE KONFERANS
- 10:44 “Birlikte Daha Güçlüyüz!”
- 09:41 GAZİ VURUŞU
- 16:12 “EMEĞİN HAKKINI TESLİM EDEN BİR ANLAYIŞLA ÇALIŞIYORUZ”
- 15:29 FİYAT YÜKSELECEK SATMAYIN!
- 14:34 KARNABAHAR ZAM ŞAMPİYONU
“TABELA KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ”

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Cadde ve sokaklardaki çok sayıda iş yerinde dikkat çekmek için tabelalarda yabancı kökenli kelimeler kullanılıyor. Artan yabancı tabelalar milli kimliğimiz ve dilimiz açısından da büyük bir tehlike doğuruyor” dedi.
Son zamanlarda özellikle bazı bölgelerde Rus ve Arap harfleriyle yazılan tabelalarda büyük bir artış gözlemleniyor diyen Palandöken, “Düzensiz ve tabela yönetmeliğine uymayan bu tabelalar çirkin bir görüntü oluşturuyor. Bu sebeple yabancı tabela kullanımına mutlaka sınırlama getirilmeli ve tabela yönetmeliğinde yer alan kurallara riayet edilmeli” diye konuştu.
“TABELA İŞLETMELERE SAYGINLIK KAZANDIRIR”
Tabelaların işletmeler için profesyonel ve saygın bir imaj oluşturduğunu vurgulayan TESK Genel Başkanı Palandöken, “İşletmelerin tabelası müşteriler için ilk temas noktasıdır. Bundan dolayı işletmelerin tabela tasarımlarının ve yerleşimlerinin düzenlemelere uygun olması son derece önemlidir. Tabela boyutları, rengi vb. gibi diğer özelliklerin belirli bir standarda bağlı olması ilk izlenimde güven verir ve ilerleyen zamanlarda kurumsal kimlik oluşumuna yardımcı olur. Bu sebeple tabelalarda mutlaka standart olmalı. Tabelalara getirilecek olan standart aynı zamanda işletmelerin tanınırlığını arttırdığı gibi yerinin de kolay bulunmasına olanak sağlar. Bu sayede hem işletmeler daha düzenli iş yapar hem de sokakların estetiğinden ödün verilmemiş olur” açıklamasında bulundu.