HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Ekim 2023 Salı Saat: 14:03

“TABELA KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ”

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Cadde ve sokaklardaki çok sayıda iş yerinde dikkat çekmek için tabelalarda yabancı kökenli kelimeler kullanılıyor. Artan yabancı tabelalar milli kim
“TABELA KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ”

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Cadde ve sokaklardaki çok sayıda iş yerinde dikkat çekmek için tabelalarda yabancı kökenli kelimeler kullanılıyor. Artan yabancı tabelalar milli kimliğimiz ve dilimiz açısından da büyük bir tehlike doğuruyor” dedi.

Son zamanlarda özellikle bazı bölgelerde Rus ve Arap harfleriyle yazılan tabelalarda büyük bir artış gözlemleniyor diyen Palandöken,  “Düzensiz ve tabela yönetmeliğine uymayan bu tabelalar çirkin bir görüntü oluşturuyor. Bu sebeple yabancı tabela kullanımına mutlaka sınırlama getirilmeli ve tabela yönetmeliğinde yer alan kurallara riayet edilmeli” diye konuştu.

“TABELA İŞLETMELERE SAYGINLIK KAZANDIRIR”

Tabelaların işletmeler için profesyonel ve saygın bir imaj oluşturduğunu vurgulayan TESK Genel Başkanı Palandöken, “İşletmelerin tabelası müşteriler için ilk temas noktasıdır. Bundan dolayı işletmelerin tabela tasarımlarının ve yerleşimlerinin düzenlemelere uygun olması son derece önemlidir. Tabela boyutları, rengi vb. gibi diğer özelliklerin belirli bir standarda bağlı olması ilk izlenimde güven verir ve ilerleyen zamanlarda kurumsal kimlik oluşumuna yardımcı olur. Bu sebeple tabelalarda mutlaka standart olmalı. Tabelalara getirilecek olan standart aynı zamanda işletmelerin tanınırlığını arttırdığı gibi yerinin de kolay bulunmasına olanak sağlar. Bu sayede hem işletmeler daha düzenli iş yapar hem de sokakların estetiğinden ödün verilmemiş olur” açıklamasında bulundu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız