HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Ekim 2023 Perşembe Saat: 11:29

2030’UN ADRESİ BELLİ OLDU

2030 FIFA Dünya Kupasına Fas, İspanya ve Portekiz ev sahipliği yapacak. FIFA, Dünya Kupasının 100. yılı olması sebebiyle Uruguay, Arjantin ve Paraguayda da birer maç oynatacak. FIFA 2030, farklı kıtalarda yapılan ilk Dünya Kupası olacak.
2030’UN ADRESİ BELLİ OLDU

2030 FIFA Dünya Kupası'na Fas, İspanya ve Portekiz ev sahipliği yapacak. FIFA, Dünya Kupası'nın 100. yılı olması sebebiyle Uruguay, Arjantin ve Paraguay'da da birer maç oynatacak. FIFA 2030, farklı kıtalarda yapılan ilk Dünya Kupası olacak.

FIFA, 2030 Dünya Kupası ev sahipliği için yapılan tek başvuru sonucunda Portekiz, İspanya ve Fas'ın ortak adaylığını onayladı.

FIFA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre FIFA Konseyi, 2030 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak için 3 ülke tarafından tek başvuru olduğunu açıkladı.

Açıklamada Fas, Portekiz ve İspanya'nın ortak teklifinin oybirliğiyle onaylandığı bildirildi.

FIFA Kongresi'nin, organizasyon için yapılan tek ve ortak teklifle ilgili kararı gelecek yıl içinde vereceği ifade edildi.

Açıklamada, "İlk FIFA Dünya Kupası'nın tarihsel bağlamını dikkate alan FIFA Konseyi, 2030'da ilk FIFA Dünya Kupası'nın gerçekleştirildiği Uruguay'ın başkenti Montevideo'da benzersiz bir 100. yıl kutlama törenine ev sahipliği yapmayı oybirliğiyle kabul etti." bilgisi verildi.

FIFA, turnuvanın 100. yılı nedeniyle ilk 3 maç Uruguay, Arjantin ve Paraguay'da oynatacak. Böylece 6 ülke turnuvaya doğrudan katılım hakkı elde etti.

Bu arada FIFA 2030, farklı kıtalarda yapılan ilk Dünya Kupası olacak.

Öte yandan Suudi Arabistan Futbol Federasyonu (SAFF), 2034 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak için teklif verme niyetini duyurdu.

SAFF internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan, 2034 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak için teklif verme niyetini açıkladı." bilgisi verildi.

Açıklamada, "SAFF liderliğindeki 2034 teklifi, dünya standartlarında bir turnuva sunmayı amaçlıyor." ifadesi kullanıldı.

 

 

Anahtar Kelimeler : 2030’UN, ADRESİ, BELLİ, OLDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız