HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Ekim 2023 Cuma Saat: 15:42

ORDU TEK YÜREK!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Kudüs, Filistin büyük bir zulüm altında. Bu zulmün ortadan kalkması için bütün Müslümanların güç birliği yapması lazım. Tek yumruk olması lazım” dedi. Mehmetçikler ve Filistinde hayatını
ORDU TEK YÜREK!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Kudüs, Filistin büyük bir zulüm altında. Bu zulmün ortadan kalkması için bütün Müslümanların güç birliği yapması lazım. Tek yumruk olması lazım” dedi.

Mehmetçikler ve Filistin'de hayatını kaybeden siviller için sabah namazında tüm camilerde dua edildi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ordu Yalı Camisi'nde "Mazlumlara Dua, Filistin'e Vefa" Sabah Namazı Buluşması'na katıldı. Sabah namazını kıldıran Erbaş, ardından camideki cemaate hitap etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Kudüs, Filistin büyük bir zulüm altında. Bu zulmün ortadan kalkması için bütün Müslümanların güç birliği yapması lazım. Tek yumruk olması lazım" diye konuştu.

Programa, Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler de katıldı.

“KUDÜS, FİLİSTİN BÜYÜK BİR ZULÜM ALTINDA”

Vatanın her yerinde bütün camilerde sabah namazı buluşması yapıldığını belirten Erbaş, "Şehitler için, mazlumlar için, terör mücadelesinde şehit olan güvenlik kuvvetleri, askerlerimiz, polislerimiz başta olmak üzere uzun zamandan beri büyük bir zulüm altında olan Kudüs, Filistin, Mescid-i Aksa Müslümanlarına ve şehitler için okunan binlerce hatmi şerifin duasını yapmak üzere bu cuma sabahı bütün camilerde toplandık. Allah hayırlı, mübarek eylesin" şeklinde konuştu.

“GÜÇ BİRLİĞİ YAPMALIYIZ”

Kudüs ve Filistin’in büyük bir zulüm altında olduğunu söyleyen Erbaş, Bu zulmün ortadan kalkması için bütün Müslümanların güç birliği yapması gerektiğini ifade etti.

“TEK YUMRUK OLMASI LAZIM”

Erbaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Barışın yurdu diye Hazreti Ömer zamanından beri isimlendirilen, ismini asırlar boyunca Müslümanlar sayesinde taşıyan Kudüs, Filistin büyük bir zulüm altında. Bu zulmün ortadan kalkması için bütün Müslümanların güç birliği yapması lazım. Tek yumruk olması lazım. Bizler Türk milleti olarak, düşüncesi farklı olabilir. Ama öteden beri Kudüs deyince hep kalbimiz başka atmıştır. Filistin deyince oradaki Peygamberler gözümüzün önüne gelmiştir.”

“ZULÜMLERİ GÖRMEMEK MÜMKÜN MÜ”

Yapılan zulümleri görmemek  mümkün mü diyen Erbaş, “Duyarsız olmak mümkün mü.? Bir Müslüman olarak Kudüs ve Filistin denince orada yapılan zulümleri görmemek mümkün mü. Bugün bu farkındalığı oluşturmak, zulmün son bulması, mazlum insanların ölmemesi hem şehit olan askerlerin hem de Kudüs ve Filistin'de şehit olan kardeşlerimiz için dua yapmak üzere tüm camilerde toplandık. Müminlerin ne kadar bir ve beraber olması gerektiğini hatırlatmak isterim” açıklamasında bulundu. Erbaş, konuşmasının ardından dua etti.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : ORDU, TEK, YÜREK!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız