HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Ekim 2023 Çarşamba Saat: 13:12

“ORDU’DA 392 KAMU PROJESİ VAR”

2023 Yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Ordu Valisi Muammer Erol  başkanlığında yapıldı. Yeni Valilik Binası toplantı salonunda sektörel gelişmeler ile yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, k
“ORDU’DA 392 KAMU PROJESİ VAR”

2023 Yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Ordu Valisi Muammer Erol  başkanlığında yapıldı. Yeni Valilik Binası toplantı salonunda sektörel gelişmeler ile yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri hazır bulundu.

2023 Yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında bir konuşma yapan Muammer Erol, Ordu Valiliği görevine başladıktan sonra İl Koordinasyon toplantısına ilk kez başkanlık yaptığını belirterek, toplantının tüm kurumlara ve ilimize hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

2023 yılı Eylül ayı sonu itibarıyla ilimizdeki kamu yatırım projesi sayısının 392 olduğunu söyleyerek, ”Bu yatırımların toplam proje bedeli yaklaşık 34 Milyar 645 Milyon TL, önceki yıllar harcaması 11 Milyar 33 Milyon TL, yılı ödeneği 8 Milyar 753 Milyon TL, yıl içi harcaması ise 3 Milyar 624 Milyon TL’dir” dedi.

Projelere toplamda 14 Milyar 657 Milyon TL harcama yapıldığını belirten Vali Erol, yatırımlarda projelerin toplam bedeline göre %42,31 oranında nakdi gerçekleşme sağlandığını ifade etti. 

Vali Erol, ”Yatırımcı kurum ve kuruluşlarımızın İl Yatırım Takip Sistemi’ne (İLYAS) girmiş olduğu verilere göre; İlimizde yürütülen 392 adet kamu yatırım projesinden 196 adedi devam eden proje iken, 23 adedi ihale, 15 adedi tasfiye ve 81 adedi proje aşamasında bulunmaktadır. Yıl içerisinde 77 adet projede %100 fiziki gerçekleşme sağlanarak yatırımlar tamamlanmıştır. İlimizdeki toplam 392 yatırım projesinin 52 adedi Ordu Büyükşehir Belediyesi ve OSKİ Genel Müdürlüğüne, 100 adedi ilçe belediyelerine, 240 adedi ise yatırımcı il ve bölge müdürlüklerine aittir” şeklinde konuştu.

Toplantıda, ilçe belediye başkanları, ilçelerinde yürütülen proje ve yatırımların son durumları hakkında bölge müdürlerinden detaylı bilgiler de aldılar ve taleplerini ilettiler.

 

Anahtar Kelimeler : “ORDU’DA, 392, KAMU, PROJESİ, VAR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız