HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Ekim 2023 Perşembe Saat: 15:01

ORDU’NUN PARKLARI İLHAM VERİYOR

  Ordu Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümü akademisyenleri ve 4. Sınıf öğrencileri Mesleki Uygulama Dersi kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandırdığı park ve yeşil alanları inceledi. Parklar, mimarisi ve peyzaj çal
ORDU’NUN PARKLARI İLHAM VERİYOR

 

Ordu Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümü akademisyenleri ve 4. Sınıf öğrencileri Mesleki Uygulama Dersi kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandırdığı park ve yeşil alanları inceledi. Parklar, mimarisi ve peyzaj çalışmaları ile çiçeği burnunda peyzaj mimarı adaylarının beğenisini kazanırken Çamlı Köşk Sosyal Tesisleri ise hem akademisyenlerin hem de öğrencilerin ilgisi çekti.

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in özel önem verdiği kent estetiği ve yeşil alan çalışmaları ilçelere değer katmaya devam ediyor. Sayısız park ve yeşil alana imza atan Büyükşehir Belediyesi Ordu’ya kazandırdığı yeni sosyal yaşam alanları ile toplumun her kesimi tarafından takdir topluyor.

 

PEYZAJ MİMARLARI ADAYLARI PARK VE YEŞİL ALANLARI GEZDİ

 

Vatandaşlara keyifli zaman geçirme imkanı sunan bu parklar mimarisi ve peyzajları ile öğrencilerinde ilgi odağı haline geldi. Bu doğrultuda Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı 4. Sınıf öğrencileri Mesleki Uygulama Dersleri kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerde inşa edilen park ve yeşil alanları gezdi.

 

Ordu Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ömer Atabeyoğlu, Dr. Muhibe Aslı Alp ve Araştırma Görevlisi Mesut Güzel öncülüğünde parklarda inceleme yapan öğrencilere Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Hayati Ağıl’da eşlik etti. Gezide öğrencilere projeler hakkında detaylı bilgiler verildi.  

 

AKADEMİSYENLER VE ÇİÇEĞİ BURNUNDA MİMARLARDAN ÇAMLI KÖŞK’E TAM NOT

 

Birçok parkı inceleyen akademisyen ve öğrencilerin en çok ilgisini çeken alanlardan bir tanesi de Altınordu ilçesinde bulunan Çamlı Köşk Sosyal Tesisleri oldu.

 

Peyzaj Mimarlığı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Atabeyoğlu, Çamlı Köşk Sosyal Tesislerinin çok başarılı bir çalışma olduğunu söyledi.

 

Alanda uygulanan projenin öğrencilerine gelecekteki hayatlarında çok önemli bir altyapı oluşturacağını aktaran Atabeyoğlu, “Peyzaj Mimarlığı son sınıf öğrencilerimizin Mesleki Uygulama Dersi kapsamında saha gezileri yapıyoruz. Altınordu Kirazlimanı Mahallesi’nde bulunan Çamlı Köşk Sosyal Tesisleri alanı şehrimiz açısından çok başarılı bir uygulama. Öğrencilerimizi teorik bilgilerle donatmaya çalışıyoruz. Burası da yapılan uygulamalar açısından öğrencilerimizi beslemek açısından çok doğru bir yer. Buradaki sorunun bertaraf edilmiş olması artı o sorunun bu kadar başarılı bir şekilde kazanılıp şehre kazandırılmış olması gerçekten çok önemli. Öğrencilerinden bunu yerinde inceleyip görüyor olmaları da gelecekteki hayatlarında onlara çok güzel bir altyapı oluşturacak. Bu uygulama için Belediyemize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Şehir çok başarılı bir rekreasyon alanı kazanmış oldu. Daha da üstüne koyulacaktır. Ordu’da böyle bir çalışmanın yapılması çok kıymetli” dedi.

 

Öğrencilerde parklarda yaptıkları inceleme gezilerini değerlendirdi. Yapılan parkların çok güzel olduğuna dikkat çeken öğrenciler, parkların şehre de değer kattığını ifade ettiler.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : ORDU’NUN, PARKLARI, İLHAM, VERİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız