HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Ekim 2023 Perşembe Saat: 16:26

“ACİLEN MÜDAHALE EDİLMELİ”

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Şenocak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak, alan bazlı destek ödemelerinin artırılmasını isteyerek bu duruma acilen müdahale edilmesini talep e
“ACİLEN MÜDAHALE EDİLMELİ”

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Şenocak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak, alan bazlı destek ödemelerinin artırılmasını isteyerek bu duruma acilen müdahale edilmesini talep etti.

2009 yılında bir dönüme 100 doların üzerinde yani 10 dönüme 1000 dolar gibi bir katkı ile başlayan alan bazlı destek ödemelerinin bugün bir dönüme 6-7 dolarlara kadar düştüğünü belirten Şenocak, bu durumun göçü hızlandıracağını belirtti.

Ordu ve Giresun’da fındık üreticilerinin ortalama bir ton fındık yaptığını ve yapılan bu bir tonluk fındığın büyük bir kısmının masraflara gittiğini vurgulayan Şenocak, “Alan bazlı desteklemeyi Ordu ve Giresun’da eğilim arazi adı altında alıyoruz. Ordu ve Giresun’da bir ton fındık ya da altında fındık yapan vatandaşımız devletten 2009’da bir dönüme 100 doların üzerinde yani 10 dönüme 1000 dolar gibi bir katkı ile başladı. Bugün bu bir dönüme 6-7 dolarlara kadar düştü. Bunun tekrar 100 dolara çıkmasını istiyoruz. Burada 1 ton fındık yapan ve masrafa giden üreticimizle Düzova’da 10 fındık yapan üreticimiz aynı kefeye koyarsak 2.7 liradan bizim burada insanımız tam anlamıyla fındıktan vazgeçmeye ve göç etmeye mecbur kalır” dedi.

Bu durumda Düzova’daki insanların daha çok fındık dikeceğini ve bunun büyük bir hata olacağını ifade eden Şenocak, “Bu hatadan mutlaka dönülmeli. Bu uygulamayı kim anlattıysa büyük bir hata yapıyor. Alan bazlı destekten vazgeçmek demek bugün Türkiye’nin her yerine fındık dikmek demek üreticiye de burayı terk et büyük şehirlere de göç et demek anlamına gelir. Bu kabul edilemez. Acilen buna müdahale edilmeli” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : “ACİLEN, MÜDAHALE, EDİLMELİ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız