HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Ekim 2023 Pazar Saat: 14:14

“ÜCRETSİZ BİNME HAKKI ENGELLENEMEZ.”

  Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz halk otobüslerinden ücretsiz yararlananların yasal haklarının engellenemeyeceğini vurguladı.               Halk otobüsü esnafının Kasım ayından başlayarak başta 65 yaş üstü o
“ÜCRETSİZ BİNME HAKKI ENGELLENEMEZ.”

  Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz halk otobüslerinden ücretsiz yararlananların yasal haklarının engellenemeyeceğini vurguladı.

 

            Halk otobüsü esnafının Kasım ayından başlayarak başta 65 yaş üstü olanlar başta olmak üzere ücretsiz yolcu kullandırmayacaklarını açıklamaları üzerine başlatılan tartışmayı değerlendiren Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz şunları söyledi. “Ankara Büyükşehir Belediyesi ile halk otobüsleri esnafları arasında yaşanan ücretsiz yolcu tartışmalarından hak sahibi olanlar huzursuz olmaya başladı. Halk otobüsü esnafı ile halk karşı karşıya gelecek, olumsuz olaylarla karşılaşılacak. Ücretsiz yolculuk yapmaya Ordu’da da son verileceği açıklaması yapıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi sessizliğini koruyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz hakkını koruyan adım atmalı.” dedi.

 

            Ücretsiz dolmuş yasal hak

            Ücretsiz dolmuş hakkı kullanmanın yasal bir hak olduğunu vurgulayan Poyraz, “65 yaş üstü, engelli, emniyet, basın gibi yirminin üzerinde ücretsiz dolmuş hakkı olanlar var. Halk otobüslerinden yararlananların parasını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve belediyeler karşılaması gerekirken yük halk otobüsü esnafının sırtına yıkılmakta ve araç başına ödenen para ücretsiz taşınan yolcunun belki de yüze 20’sini karşılamıyor. Oysa ne kadar ücretsiz yolcu binmişse bunun tümü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve belediyeler tarafından karşılanmalıdır.” diye konuştu

 

            Haklar korunmalı

            Sorunun bir an önce çözümlenmesi gerektiğini belirten Poyraz, “Bakanlık ve belediyeler sosyal devletin gereğini yapmalı ve halk otobüslerinde ücretsiz yolculuk yapma hakkını korumalılar. Bunun yolu da halk otobüsü esnafının hakkı olan parayı ödemektir. Bakanlık, ücretsiz hakkı korumalı, esnafı mağduriyetini de gidermelidir. Ne kadar ücretsiz yolcu binmişse ücreti hesaplanarak dolmuş esnafına ödeme yapmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

 

Anahtar Kelimeler : “ÜCRETSİZ, BİNME, HAKKI, ENGELLENEMEZ.”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız