HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Ekim 2023 Salı Saat: 13:33

“EKONOMİK GELİŞMELER MEMURU ZORLUYOR”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin kamu çalışanlarına kira, ulaşım ve kreş yardımı yapılması gerektiğini belirtti.  
“EKONOMİK GELİŞMELER MEMURU ZORLUYOR”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin kamu çalışanlarına kira, ulaşım ve kreş yardımı yapılması gerektiğini belirtti.

 

Ekonomik gelişmelerin memurları zorladığını ve artan enflasyonun zorunlu maaşları sürekli erittiğini ifade eden Başkan Zengin, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

“Ne yazık ki kamu çalışanlarımız artık büyükşehirlerde kalmak istemiyor. Çünkü kira, ulaşım ve kreş gibi bazı temel ihtiyaçlara yönelik harcamaları karşılamak büyükşehirler de kamu çalışanları açısından imkânsız bir hal almıştır.

 

Yükselen hayat pahalılığı, enflasyonist ortam ve yaşanılan emlak krizi kamu görevlilerinin ev alma ihtimalini ortadan kaldırmıştır.

 

Bu durumun önüne geçmek adına büyükşehirler başta olmak üzere lojmanda oturmayan kamu çalışanlarına kira yardımı yapılmalı, ulaşım ve kreş gibi ihtiyaçların kamu çalışanlarına yük olmaması adına düzenlemeler hayata geçirilmelidir.

 

Bütün dünyada artan enerji fiyatları ülkemizde de akaryakıt fiyatlarını etkilemekte, ulaşım giderleri aile bütçesi içinde giderek daha fazla yer kaplamaktadır. Hal böyle iken memurlarımızın çoğunluğu için bir servis hizmeti sunulmadığı gibi ulaşım yardımı da yapılmamaktadır. 

 

Görülüyor ki, ekonomik gelişmeler memurlarımızı zorlamakta, artan enflasyon zorunlu harcamaları yükseltirken maaşları da sürekli eritmektedir. 

 

Bu durum, kamu çalışanları açısından özellikle büyükşehirler olmak üzere konut ve ulaşım sorununun yaşandığı illerde görev yapmayı adeta çileye dönüştürmektedir. 

 

Bu nedenle kamu çalışanlarının yemek yardımı konusunun güncellenmesi, servis ve ulaşım yardımlarının tüm memurları kapsayacak şekilde genişletilmesi ve kira ve giyim yardımı gibi sosyal yardım kalemlerinin kamu çalışanlarının maaşlarına eklenmesi bir zorunluluk halini almıştır” “

 

Anahtar Kelimeler : “EKONOMİK, GELİŞMELER, MEMURU, ZORLUYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız