Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:35 MHP’DEN MİLLİ BİRLİK VE DAYANIŞMA TOPLANTISI
- 15:34 ORDU TİCARET FESTİVALİ İÇİN İLK ADIM ATILDI
- 14:14 İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ FAALİYETLERİ TAMAMLANDI
- 13:39 YENİLEME SÜRESİ UZADI!
- 13:39 70 İLDE UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 12:52 ÜNYE KALESİ’NE BÜYÜK İLGİ
- 12:47 “YENİ BİR TESCİL KADASTRO SEFERBERLİĞİ BAŞLATILMALI”
- 12:16 ŞANLITÜRK, İŞ GELİŞTİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 12:16 OSKİDEN KAÇAK SU DENETİMİ
- 12:03 ÜNYE’DE BİR HAYAL DAHA GERÇEK OLDU
- 12:01 “KADINLARIMIZIN EMEĞİNİN DEĞERE DÖNÜŞMESİ BİZLERİ MUTLU EDİYOR”
- 11:58 612 BİN 651 ÇOCUK SUÇA SÜRÜKLENDİ
- 11:57 KIZILAY ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELEDE ÖN SAFTA
- 10:37 İREM BEŞİKTAŞ’TA
- 10:36 SÜPER LİG’DE SEZON KARARI
“EKONOMİK GELİŞMELER MEMURU ZORLUYOR”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin kamu çalışanlarına kira, ulaşım ve kreş yardımı yapılması gerektiğini belirtti.
Ekonomik gelişmelerin memurları zorladığını ve artan enflasyonun zorunlu maaşları sürekli erittiğini ifade eden Başkan Zengin, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Ne yazık ki kamu çalışanlarımız artık büyükşehirlerde kalmak istemiyor. Çünkü kira, ulaşım ve kreş gibi bazı temel ihtiyaçlara yönelik harcamaları karşılamak büyükşehirler de kamu çalışanları açısından imkânsız bir hal almıştır.
Yükselen hayat pahalılığı, enflasyonist ortam ve yaşanılan emlak krizi kamu görevlilerinin ev alma ihtimalini ortadan kaldırmıştır.
Bu durumun önüne geçmek adına büyükşehirler başta olmak üzere lojmanda oturmayan kamu çalışanlarına kira yardımı yapılmalı, ulaşım ve kreş gibi ihtiyaçların kamu çalışanlarına yük olmaması adına düzenlemeler hayata geçirilmelidir.
Bütün dünyada artan enerji fiyatları ülkemizde de akaryakıt fiyatlarını etkilemekte, ulaşım giderleri aile bütçesi içinde giderek daha fazla yer kaplamaktadır. Hal böyle iken memurlarımızın çoğunluğu için bir servis hizmeti sunulmadığı gibi ulaşım yardımı da yapılmamaktadır.
Görülüyor ki, ekonomik gelişmeler memurlarımızı zorlamakta, artan enflasyon zorunlu harcamaları yükseltirken maaşları da sürekli eritmektedir.
Bu durum, kamu çalışanları açısından özellikle büyükşehirler olmak üzere konut ve ulaşım sorununun yaşandığı illerde görev yapmayı adeta çileye dönüştürmektedir.
Bu nedenle kamu çalışanlarının yemek yardımı konusunun güncellenmesi, servis ve ulaşım yardımlarının tüm memurları kapsayacak şekilde genişletilmesi ve kira ve giyim yardımı gibi sosyal yardım kalemlerinin kamu çalışanlarının maaşlarına eklenmesi bir zorunluluk halini almıştır” “