HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Ekim 2023 Çarşamba Saat: 15:15

ORDU, GELECEĞE HAZIRLANIYOR

Geride kalan 4,5 yılda hayata geçirdiği yatırımlarla şehrin alt yapı sorunlarına büyük ölçüde neşter vuran Ordu Büyükşehir Belediyesi, OSKİ Genel Müdürlüğü kanalıyla şehirde yılların sorununa çözüm getirdi.   Büyükşehir
ORDU, GELECEĞE HAZIRLANIYOR

Geride kalan 4,5 yılda hayata geçirdiği yatırımlarla şehrin alt yapı sorunlarına büyük ölçüde neşter vuran Ordu Büyükşehir Belediyesi, OSKİ Genel Müdürlüğü kanalıyla şehirde yılların sorununa çözüm getirdi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler öncülüğünde zorlu arazi koşulları ve dağınık yerleşime sahip Ordu’da yatırımlar sabır ve azimle hayata geçirilirken yılların içme suyu ve alt yapıdaki sorunları tarihe karışıyor.

 

KİLOMETRELERCE İÇME SUYU VE KANALİZASYON HATTI

 

Gelişen ve büyüyen Ordu’da alt yapıya büyük önem veren Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü gece gündüz çalışarak şehri geleceğe hazırlamaya devam ediyor.

 

Bu kapsamda geride kalan 4,5 yılda 1.623 kilometre içme suyu hattı, 238 kilometre kanalizasyon hattı, 10 bin 126 kilometre yağmur suyu hattı, 59 adet içme suyu deposu, 2 adet içme suyu arıtma tesisi, 36 adet su alma yapısı, 61 adet gölet, 31 adet sondaj kuyusu şehre kazandırıldı.

 

ZAMANDAN VE MALİYETTEN TASARRUF

 

96 adet yeni iş makinesi ve araç alarak hendek kazıcı ile içme suyu hat yapımında, araç bakım- onarımında; mekanik ve pompa atölyeleri kurarak da zamandan ve maliyetten tasarruf sağlayan OSKİ, kendi sayaçları, kendi contaları ve kendi depolarıyla da mini HES ile elektrik enerjisi üretti.

 

240 MAHALLEDE İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in gerek kuraklığın önüne geçmek gerekse içme suyu sıkıntısı yaşayan mahalleleri suya kavuşturmak amacıyla başlattığı çalışmalarda sevindirici sonuçlar alındı. 240 mahallenin içme suyu sorununu çözen ekipler, elektrik kesintilerine bağlı su kesintilerine de jeneratörlerle çözüm buldu. Kiosk cihazları ile abonelere kolaylık, su kaçaklarına da noktasal çözüm sağlandı.

Anahtar Kelimeler : ORDU, GELECEĞE, HAZIRLANIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız