HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Kasım 2023 Çarşamba Saat: 11:36

EMEP: İŞGAL SONLANMALI

    Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz 10 binin üzerinde Filistinlinin katledildiği Filistin işgaliyle Siyonist İsrail ve emperyalist ABD bir taşla iki kuş vurmanın hesabında diyerek işgale ve katliama tepki gösterdi.  
EMEP:  İŞGAL SONLANMALI

    Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz 10 binin üzerinde Filistinlinin katledildiği Filistin işgaliyle Siyonist İsrail ve emperyalist ABD bir taşla iki kuş vurmanın hesabında diyerek işgale ve katliama tepki gösterdi.

 

            ABD VE AB emperyalistlerinin desteğiyle Filistin halkına yönelik Siyonist İsrail katliamını kınayan Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “İsrail işgali ve işgale karşı verilen mücadeleyi dinler arası savaş olarak gösterilmesi doğru değildir. Siyonist İsrail’e karşı ulusal kurtuluş mücadelesi verilmektedir. Verilen mücadeleyi yalnızca HAMAS veriyormuş gibi göstermenin amacı da sorunu dinler arası savaş olarak göstermeye hizmet etmektir. İşgale karşı ulusal kurtuluş mücadelesi veren demokratik, laik örgütler de bulunuyor. İşgalin ve katliamların başka amacı da var. Siyonist İsrail ile emperyalist ABD ve AB’nin amacı ikilidir. Biri Filistin topraklarını İsrail’e teslim edilmesini hızlandırmak, ikincisi de doğalgaz boru hattı bölgesini insansızlaştırılarak “güvenli bölge” yaratmaktır.” dedi.

 

            Bağımsız, demokratik Filistin mücadelesi bitmez

            Adım adım Filistin topraklarının katliamlar eşliğinde işgal edildiğini vurgulayan Poyraz, “1960’lı yıllarda hızlanan Siyonist İsrail’in Filistin topraklarını işgal süreci bugüne gelindiği son darbeyi vurma aşamasına yaklaşıldı. ABD ve AB emperyalistlerinin desteğiyle tehcir ve soykırım yapan Siyonist İsrail’in kınanması yetmez. Hükümetin miting yapması algı operasyonudur. Hükümetler yetkisini kullanıp yaptırım uygular. Hem askeri, ticari, diplomatik ilişkileri sürdürüp hem de yalandan tepki göstermenin inandırıcılığı yok. Filistin halkı katlediliyor, iktidar iç politikaya yönelik algı operasyonu yapıyor. Bu kabul edilmez. Filistin halkının ulusal kurtuluş mücadelesi karartılamayacak, engellenemeyecek.” diyerek asıl amacın enerji yolunun güvenliği olduğunu vurguladı. Poyraz, enerji yolu hakkında da şunları söyledi: “Hindistan’dan Avrupa’ya giden doğalgaz boru hattı Gazze’den geçmektedir. Emperyalist ABD ve AB boru hattının güvenliği için çatışmasız bölge yaratmak istemektedir. Bu nedenle de Filistinlileri Gazze’den sürmek istiyorlar. Böylece bir taşla iki kuş vuracaklar. Hem İsrail, Filistin’i işgal etmiş olacak hem de boru hattının sözde güvenliğini sağlamış olacaklar.” dedi.

            Sorunun çözümü için tek yolun Siyonist İsrail’in Filistin topraklarından çekilmesi olduğunu belirten Poyraz, “Siyonist İsrail işgal ettiği topraklardan derhal çekilmelidir. Bağımsız, demokratik, laik Filistin mücadelesi bitmez, bitmeyecek de. İsrail halkının Filistin’i destekleyen eylemlerinin de artığı dikkate alındığında uluslararası destek çok önemli. Dünya halkları Filistin halkının yanında olduğunu yaptıkları mitinglerle göstermektedir. Ortadoğu’da barış, ezilen halkların emperyalistlere ve kendi gerici iktidarlarına karşı verecekleri mücadeleyle elde edileceğini de unutmamak gerekir. Emek Partisi olarak Filistin halkının ulusal kurtuluş mücadelesini destekliyoruz.” dedi.

Anahtar Kelimeler : EMEP:, İŞGAL, SONLANMALI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız