HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Kasım 2023 Cuma Saat: 13:37

BAYAT EKMEKLER CAN DOSTLARA CAN OLUYOR

Ünye Belediyesi, şehrin belirli alanlarına koyduğu Bayat Ekmek askısı ile israfın önüne geçmeyi hedeflerken, sokak hayvanlarının mama ihtiyacına da çözüm oluyor. Evlerde bayatlayan ekmekler toplanarak bundan sonra çöp yerine mama tesisin
BAYAT EKMEKLER CAN DOSTLARA CAN OLUYOR

Ünye Belediyesi, şehrin belirli alanlarına koyduğu Bayat Ekmek askısı ile israfın önüne geçmeyi hedeflerken, sokak hayvanlarının mama ihtiyacına da çözüm oluyor. Evlerde bayatlayan ekmekler toplanarak bundan sonra çöp yerine mama tesisinde değerlendirilecek.

Ünye Belediyesi, sokak hayvanlarının korunması ve periyodik beslenmelerinin yapılması amacıyla yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın, sokak hayvanlarına yönelik projeleri arasına yer alan Mama Üretim Tesisi hız kesmeden hizmet vermeye devam ederken, bu kez de evlerde bayatlayan ekmekler toplanarak sokak hayvanlarına yem oluyor.

PİLOT MAHALLELER BELİRLENDİ

Ünye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ekmeklerin israf edilmemesi ve hayvanlara yiyecek olarak değerlendirilmesi amacıyla “Bayat Ekmek Toplama Noktaları” belirledi. İlk olarak Atatürk ve Gölevi Mahallelerinde başlatılan uygulama kapsamında 30 noktaya bayat ekmek askısı yerleştirdi. Kurulumu yapılan noktalara vatandaşlar ekmek asarak israfın önüne geçiyor.

KOMPOZİT VE MAMA ÜRETİM TESİSİ’NDE İŞLENECEK

Ünye Belediyesi ekipleri tarafından düzenli olarak toplanacak ekmekler, kısa süre önce hayata geçirilen ve bölgedeki sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılayan Mama Üretim Tesisi’ne getirilecek. Burada toplanan ekmekler işlenerek sokak hayvanlarına kuru mama olarak ulaştırılacak.

ÇEVRE DOSTU BELEDİYE

Sokak hayvanlarının barınma ihtiyacının yanı sıra gıda ihtiyacını da karşılayan Ünye Belediyesi çevre dostu uygulamalarla vatandaşların takdirini topluyor. Hayata geçirdiği projelere her geçen gün yenisini ekleyen Ünye Belediyesi “Bayat Ekmek Askısı” projesini önümüzdeki günlerde tüm mahallelerde uygulayacak.  

 

Anahtar Kelimeler : BAYAT, EKMEKLER, CAN, DOSTLARA, OLUYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız