HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Kasım 2023 Perşembe Saat: 11:28

TÜRKİYE EURO 2026’YA ADAY

Türkiye Hentbol Federasyonu, Avrupa Hentbol Federasyonu tarafından düzenlenecek EHF Kadınlar EURO 2026 şampiyonasına ev sahipliği yapmak için aday oldu. EURO 2026 için Avrupa Hentbol Federasyonuna Türkiyenin teklifinin yanı sıra Çek Cumhuriy
TÜRKİYE EURO 2026’YA ADAY

Türkiye Hentbol Federasyonu, Avrupa Hentbol Federasyonu tarafından düzenlenecek EHF Kadınlar EURO 2026 şampiyonasına ev sahipliği yapmak için aday oldu.

EURO 2026 için Avrupa Hentbol Federasyonu'na Türkiye'nin teklifinin yanı sıra Çek Cumhuriyeti-Polonya ve Romanya-Slovakya'dan da ortak adaylık başvurusu yaptı.

Türkiye ilk kez şampiyonaya ev sahipliği yapmayı hedeflerken, EHF Kadınlar EURO 2000'ye Romanya, EHF Erkekler EURO 2016'ya Polonya, EHF Erkekler EURO 2022'ye ise Slovakya ile Macaristan birlikte ev sahipliği yapmıştı.

EHF Kadınlar EURO 2026'nın 24 takımın katılımıyla 3-20 Aralık tarihleri arasında yapılması planlanıyor. THF'nin adaylık dosyasına göre şampiyonanın Ankara, Antalya ve İstanbul'da düzenlenmesi planlanıyor. Ankara, Antalya'da ikişer grup maçının oynanması ve finallerin İstanbul'daki 16.500 kapasiteli Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılması planlanıyor.

Adaylık başvurularını Kasım ve Aralık 2023'te değerlendirecek olan EHF İcra Komitesi, 27 Ocak 2024'te Köln'de yapacağı toplantıda Kadınlar EHF EURO 2026'ya ev sahipliği yapacak ülke veya ülkeleri açıklayacak.

Anahtar Kelimeler : TÜRKİYE, EURO, 2026’YA, ADAY

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız