HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Aralık 2023 Cuma Saat: 12:38

ÖZÇELİK: ENGELLİLERİMİZİN SORUNLARINA ODAKLANMALIYIZ!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Mehmet Özçelik, engelli bireylerin toplumda daha fazla yer alması için eğitim politikalarına ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Özçelik, yaptığı açıklamada, engellilerin so
ÖZÇELİK: ENGELLİLERİMİZİN SORUNLARINA ODAKLANMALIYIZ!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Mehmet Özçelik, engelli bireylerin toplumda daha fazla yer alması için eğitim politikalarına ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Özçelik, yaptığı açıklamada, engellilerin sorunlarına odaklanmak ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık gününün "Uluslararası Engelliler Günü" olarak ilan edildiğini hatırlattı.

Bugünün amacının sadece engellileri hatırlamak olmadığını, engellilerin eğitim ve sağlık alanında, çalışma hayatında yaşadıkları sorunlara dikkati çekme amacı da taşıdığını ifade eden Özçelik, "Onları toplum içinde ayrıştırmak değil toplumla bütünleşmelerini sağlayacak yolları aramak, onlar için bir anlamda fırsat eşitliği sağlamaktır. Engelli bireylerimizin toplumdan soyutlanmaya tabi tutulmadığı bir dünya oluşturmak mümkündür" dedi.

Özçelik, bireyin fiziksel özelliğinin, içinde yaşadığı toplumun bir parçası haline gelmesine engel olmadığını belirterek, "Engellilik sadece bir sağlık sorunu değildir. Engelli insanların bir çok hizmete erişiminde engellerle karşı karşıya olduğu bilinmektedir. Engelli bireylerin de engelli olmayan insanlarla aynı ihtiyaçlara sahip olabileceği göz ardı edilmekte veya engelliler yok sayılmaktadır. Bu insanların da duygularının, isteklerinin, hayallerinin olduğu, engelli olmayan bireyler kadar onların da eşit haklara sahip oldukları unutulmamalıdır" diye konuştu.

Engelli bireylerin yaşamdan beklentilerini, hayallerini, korkularını, hoşlandıkları faaliyetleri yerine getirme noktasında en büyük sorumluluğun siyasetçilere düştüğünü vurgulayan Özçelik, "Engelli bireylerin yaşadıkları iş edinme, evlilik, meslek edinme ve eğitim fırsatlarını yakalayabilmeleri, onların sosyal statü kazanımında ve sosyal tanımlamalar çerçevesinde toplumla bütünleşmesinde belirleyicidir.

Engelli olmanın sosyal ve kültürel anlamını tanımlamak, onu etkileyen faktörleri analiz etmek toplumu ve onu oluşturan bireyleri daha net anlamak ve sorunlarına çözüm önerileri getirmek açısından önemlidir." ifadelerini kullandı.

Özçelik, engelli bireylerin sosyal ortamda toplumdan dışlanma, ayrımcılık ve ön yargılarla karşılaştıklarını anlatarak, toplumsal farkındalık seviyesinin artırılması ve engellilerin toplumda daha fazla yer alması için eğitim politikalarının önemine işaret etti. Haber: Mehmet TOPKARAOĞLU

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız