HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Aralık 2023 Perşembe Saat: 13:40

ŞANLITÜRK: FINDIK KANUNUNU BİR ÇIKARABİLSEK

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, TBMM’de yaptığı konuşmada fındığı gündeme getirerek fındık kanununun çıkarılması yönünde talepte bulundu. Milletvekili Şanlıtürk, ayrıca ev hanımlarının emekl
ŞANLITÜRK: FINDIK KANUNUNU BİR ÇIKARABİLSEK

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, TBMM’de yaptığı konuşmada fındığı gündeme getirerek fındık kanununun çıkarılması yönünde talepte bulundu. Milletvekili Şanlıtürk, ayrıca ev hanımlarının emeklilik konusunu masaya yatırarak ev hanımlarının sigortalı olmadan önce yaptıkları çocukları da borçlandırma kapsamına alınması talebinde bulundu.

“FINDIK KANUNUNU BİR ÇIKARABİLSEK”

Fındık kanununun çıkarılmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken Milletvekili Şanlıtürk; “Meclisteki fındık üreten illerin toplantısından şu karar çıktı. 40'ın üzerinde milletvekili var. Ziraat odası başkanlarımızla görüşeceğiz isteklerini tek tek not alacağız. Aynı şekilde ihracatçılarımız ile görüşeceğiz. İhracatçılarımız ne istiyor? Bir fındık kanunu çıkarabilirsek birçok önemli meseleyi de böylece çözmüş olacağız.

“FINDIKTA Kİ EN BÜYÜK TEHLİKE”

Fındıktaki en büyük tehlike Trabzon, Giresun ve ordu illerinde alan bazlı destek. 277 lira civarında destek alıyoruz bakanlık bunu kaldırmanın peşinde. Dolayısıyla 350-400 kilo verim alan batı illeri ile doğuyu kıyaslayamayız. Onların masrafı ile bizimki bir değil.

Ordu dünyanın en fazla fındığını üreten şehir dolayısıyla Ordulu fındıkçıların söylediği ile diğer üreticilerin söylediğini aynı kefede tutarsak doğru bir tutum olmaz” dedi.

EV HANIMLARININ EMEKLİLİK BORÇLANMASI

Ev hanımlarının emeklilik durumunda çocuklar üzerinden borçlanma konusuna da dikkat çeken Milletvekili Şanlıtürk; “Ev hanımlarımıza tanınan emeklilik yasası konusunda çocuklar üzerinden borçlanmada yalnızca sigortalı oldukları tarihten sonra yapmış oldukları çocuk sayısı üzerinden borçlanma hakkı tanınıyor.

“SGK’YA PARA GİRDİSİ OLACAKTIR”

Zira sigortalı olmadan önce de kazanmış oldukları çocuklar üzerinden de borçlanma hakkı tanınması daha yerinde olur. Çünkü sigortalı olmadan önce de kazandıkları çocuklarında borçlanmaya dahil edilmesi durumunda Sosyal Güvenlik Kurumuna ayrıca bir para girdisi olacaktır. Eli öpülesi annelerimizin de bu mağduriyetlerinin ortadan kaldırılmasını yüce meclisimizden talep ediyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler : ŞANLITÜRK:, FINDIK, KANUNUNU, BİR, ÇIKARABİLSEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız