HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Aralık 2023 Perşembe Saat: 12:50

ORMEK MUTFAKLARI YENİ AŞÇILAR YETİŞTİRİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) tarafından açılan Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Kursları Türk ve dünya mutfağı alanında kadınlara deneyim kazandırıyor. Kadınların ellerinde özenle şekillenen onlarc
ORMEK MUTFAKLARI YENİ AŞÇILAR YETİŞTİRİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) tarafından açılan Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Kursları Türk ve dünya mutfağı alanında kadınlara deneyim kazandırıyor. Kadınların ellerinde özenle şekillenen onlarca yemek ve pastalar, görüntüsüyle de kendine hayran bırakıyor.

 Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) açtığı kurslarla vatandaşların bilgi ve beceri yönlerini ortaya çıkarmanın ve ev ekonomilerine katkı sağlamalarının yanı sıra yeni mesleklerin öğrenilmesini sağlıyor. Bu zamana kadar sayısız kurs açan ORMEK’in yiyecek içecek hizmetleri alanında açtığı kurslarda büyük ilgi görüyor.

 KADINLAR MESLEK SAHİBİ OLUYOR

 Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerindeki ORMEK’lerde yiyecek ve içecek hizmetleri alanında açılan aşçı yardımcılığı, yaş pasta yapımı, Gaziantep mutfağı, aşçı çırağı, pastacı çırağı ve kadayıf yapımı kurslarında eğitimler veriliyor. Kursiyerler, katıldıkları kurslarda Türk mutfağından dünya mutfağına sayısıyız türde yemek ve pasta yapımını öğreniyor. Haftanın belirli günlerinde ORMEK mutfaklarında uzman eğitmenler tarafından uygulamalı olarak eğitim alan kursiyerler profesyonellik kazanarak meslek ediniyorlar.

KURS SONUNDA SERTİFİKA VERİLİYOR

 Belirlenen azami eğitim saatlerini tamamlayan kursiyerler, kurs sonunda ise Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belgeleri almaya hak kazanıyor.

KADINLAR PANCAR ÇORBASI YAPIMINA İLGİ GÖSTERİYOR

Öte yandan bir gastronomi dergisinin dünyanın en kötü 100 yemeğini seçtiği ankette Orduluların gözde yemeklerinden olan pancar çorbasının 7. sıraya girmesini Ordulu kadınlar da kabul etmedi. Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Kurslarına katılan kadınlar duruma tepki göstererek pancar çorbası yapımına ağırlık verdi. ‘Bizim sofralarımızın baş tacı pancar çorbasıdır’ diyen kadınlar pancar çorbasını tanıtmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : ORMEK, MUTFAKLARI, YENİ, AŞÇILAR, YETİŞTİRİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız