HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Ocak 2024 Pazar Saat: 14:12

‘DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ’ HAYATA GEÇTİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak ama
‘DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ’ HAYATA GEÇTİ

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi"; Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere hayata geçirildi.

Okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da dilimizi iyi kullanarak düşünce dünyasını geliştirmesi amaçlanıyor.

Proje sayesinde öğrenciler; dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini ve çeşitli anlamlarını öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecek.

Proje hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, “Bu kapsamda, Eğitim kenti ordumuzda Bakanlığımız İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği ve Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kılavuzu doğrultusunda Müdürlüğümüz Ortaöğretim Birimi koordinesinde yapılan toplantıyla aylık eylem planları hazırlanmıştır” dedi.

Kasım ayında "Sözlük Tasarımı Etkinlikleri" yapılarak öğrencilerimiz tarafından yeni sözlükler oluşturulmuştur diyen Vargeloğlu, “Aralık ayında okul öncesi kadememizde "Etkileşimli Kitap Okuma ve Okunan Kitaplardaki Bilinmeyen Kelimelerin Belirlenmesi" etkinlikleri, ilkokul kademesinde "Çocuk Şiirleri Antolojisi Okumaları ve Afiş Yarışması" etkinlikleri, ortaokul kademesinde " Gönül Çalab'ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü"nden seçilen üç kelimeyle cümle kurma ve bununla ilgili afiş yarışmaları, lise kademesinde ise "Safahat Okumaları ve Safahatla İlgili Afiş Yarışmaları" etkinleri ilimiz genelinde yapılmıştır. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimiz, çeşitli hediyelerle ödüllendirilerek ortaya çıkan eserlerle ilgili sergileri düzenlenmiştir” diye konuştu.

Kitap okuma etkinliklerinin de devam ettiğini vurgulayan Vargeloğlu, “Eğitim Kenti Ordu'muzda "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" çalışmalarımız, her kademede Pano Hazırlama, Afiş Yarışması, Afiş Sergisi, Dilimizin Zenginlikleri Okul Köşesi, Etkileşimli Kitap Okuma, Veli Katılımlı Etkileşimli Kitap Okuma vb. etkinliklerle devam etmektedir” açıklamasında bulundu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız